Agenda Constructiilor
Joi, 09 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - BestJobs: 42.000 de oferte de angajare active in mai, un nou record in ultimii 2 ani
BestJobs: 42.000 de oferte de angajare active in mai, un nou record in ultimii 2 ani Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 07 Iun 2022 11:13
In ciuda provocarilor intampinate de la inceputului anului, angajatorii accelereaza activitatea pe piata muncii si deschid noi pozitii sau cauta sa acopere pozitiile eliberate in urma mobilitatii crescute a angajatilor. Astfel, platforma de recrutare BestJobs a atins un nou record de 42.000 de oferte de angajare, cel mai mare volum de joburi active din ultimii doi ani si jumatate. In plus, numarul de candidati contactati cu o oferta de angajare a crescut cu peste 30% fata de luna anterioara.
Activitatea candidatilor urmeaza de asemenea o panta ascendenta, acestia aratand ca sunt din nou interesati sa-si gaseasca jobul potrivit nevoilor si asteptarilor lor. In acest sens, datele de pe BestJobs indica o crestere cu peste 14% in numarul aplicarilor la joburi fata de luna aprilie.
Statisticile de pe platforma mai evidentiaza si inceputul perioadei in care forta de munca de improspateaza cu o noua generatie, intrucat tinerii absolventi incep si ei sa se orienteze pentru un loc pe piata muncii. Mai exact, in luna mai, s-a inregistrat o crestere fata de lunile anterioare in activitatea candidatilor din segmentul de varsta 18-25 de ani, acestia inregistrand 16% din volumul total de aplicari.
„Pe masura ce se apropie vara, observam ca planurile de recrutare ale angajatorilor se amplifica, ceea ce vine ca o noutate pe piata muncii, intrucat sezonul concediilor este, de regula, perioada de stagnare. Stim deja ca nici acest an nu este unul tipic, din prisma provocarilor noi pe care le-a adus, dar incepe sa se contureze ca un context favorabil pentru candidati, pe care ii incurajam sa isi tina CV-ul actualizat, pentru a fi usor de reperat de catre angajatori si pentru a-si creste sansele de a gasi jobul potrivit. In plus, noul val de candidati tineri reprezinta o veste buna pentru recrutori, pentru ca isi pot forma angajatii potriviti, construind pe baza lor de cunostinte acumulate din facultate”, spune Ana Visian, Marketing Manager BestJobs.
Numarul de joburi a crescut in toate domeniile, dar cele mai mari cresteri se observa in Vanzari, Management si HoReCa. In continuare, cel mai mare interes din partea candidatilor s-a inregistrat pentru domeniul Vanzari, cu peste aproximativ 83.000 de aplicari, pentru Management, cu peste 65.000 aplicari si pentru domeniul Financiar/Contabilitate, cu peste 46.000 de aplicari.
In topul judetelor cu cele mai multe aplicari se afla Bucuresti si Ilfov, cu aproximativ 214.000 de aplicari, urmat de Timis, cu aproape 55.000 de aplicari si de Cluj, cu peste 37.400 de aplicari. La o distanta mica de Cluj, pe locul 4, se afla Brasov, cu putin peste 37.300 de aplicari.
Luna mai aduce inca o noutate din punct de vedere al joburilor cele mai dorite de catre candidati si introduce pentru prima data anul acesta o pozitie de Software Developer in topul joburilor cu cele mai multe aplicari, alaturi de alte pozitii precum Content Writer pentru o companie de utilaje si Team Leader pentru o echipa de introducere date.
 
man and machineVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMMESENBURG
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, prima editie
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
hilti
Ubitech
viarom
MAKITA
strabag nivel 1
BMI_Icopal
rigips
BALTIC
CDS
CELCO 2020
leviatan
leviatan
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023