Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - BestJobs: Trei din 4 angajati vor sa isi schimbe locul de munca in 2023
BestJobs: Trei din 4 angajati vor sa isi schimbe locul de munca in 2023 Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 12 Ian 2023 13:22
Cel mai recent sondaj BestJobs arata o teama crescuta in randul angajatilor in ceea ce priveste cresterea volumului de lucru. Astfel, 74% dintre angajatii care au raspuns la sondajul BestJobs vor sa isi schimbe locul de munca in 2023, peste jumatate dintre ei justificand ca vor fi nevoiti sa preia mai multe sarcini daca echipele se reduc. Alti 17% se tem ca veniturile lor vor scadea, 9% se tem ca vor ajunge la burnout si tot atatia sunt ingrijorati ca angajatorul va impune intoarcerea completa la birou.
Pentru a-si mentine stilul de viata si in 2023, 75% dintre respondentii sondajului declara ca ar avea nevoie de o crestere salariala. Totodata, 37% isi doresc mai multe oportunitati de a avansa in cariera, iar 35% se asteapta la mai multe beneficii extrasalariale. Aproximativ 20% vor sa primeasca mai mult sprijin din partea angajatorului pentru asigurarea unui echilibru dintre viata personala si cea profesionala, in timp ce 26% isi doresc mai multa apreciere din partea angajatorului. Nu in ultimul rand, peste 15% vor sa beneficieze de un program de lucru flexibil in 2023 si tot atatia vor sa aiba posibilitatea de a lucra de la distanta.
In prezent, lista celor mai importante beneficii extrasalariale pe care angajatii doresc sa le primeasca de la angajator include mai multe zile de concediu de odihna (37%), program flexibil (35%), posibilitatea de lucra de acasa (35%), abonament la clinici medicale private (28%), cursuri si traininguri de specialitate (aproximativ 28%) si pensia privata facultativa (peste 25%).
Potrivit sondajului BestJobs, 59% dintre candidati prefera drept angajator o companie privata, in timp ce 32% s-ar indrepta catre o institutie de stat. Referitor la tipul de job dorit, 77% vor sa lucreze full-time, la un angajator care sa le ofere siguranta locului de munca, in timp ce aproape 10% vor sa fie contractori independenti/freelanceri, ca sa poata alege cand si pentru cine sa lucreze si astfel sa isi poata gestiona timpul mai bine.
In eventualitatea cautarii unui nou loc de munca, cele mai importante criterii vizate de candidati sunt salariul (peste 80%), mediul de lucru (aproximativ 40%), volumul de munca (aproape 22%) si dimensiunea companiei si implicit potentialul acesteia de a rezista in fata unei crize economice (peste 21%).
 
RAWLPLUGSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
quadratum
rigips
noark
theda mar
strabag nivel 1
viarom
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
siniat
Ubitech
leviatan
ness project
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Acvatot 2019
concelex

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander