Agenda Constructiilor
Miercuri, 07 Decembrie 2022
Abonare reviste
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - Consiliul National Tripartit creste salariul minim din constructii la 4000 lei
Consiliul National Tripartit creste salariul minim din constructii la 4000 lei Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 25 Nov 2022 13:16
Guvernul si partenerii sociali au cazut de acord in privinta majorarii salariului minim brut garantat in plata la 3.000 de lei - din care 200 de lei scutiti de impozit si contributii de asigurari, in urma discutiilor purtate la Palatul Victoria, la reuniunea Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, la care a participat si premierul Nicolae Ciuca.
Potrivit unui comunicat al Executivului, in cursul discutiilor au fost analizate propunerile patronatelor si sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie incepand cu 1 ianuarie 2023.
"Guvernul si partenerii sociali au cazut de acord in privinta majorarii salariului minim brut garantat in plata la 3.000 de lei - din care 200 lei scutiti de impozit si contributii de asigurari. Totodata, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul constructiilor sa creasca la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023", se arata in comunicat.
Seful Executivului a punctat ca discutia cu partenerii sociali a fost necesara pentru se veni cu o solutie realista.
"Am considerat necesar sa ne consultam pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca, in functie de propunerile lor si de perspectivele bugetare pentru anul viitor, sa venim cu o solutie realista pentru contextul actual", a declarat Nicolae Ciuca, citat in comunicat.
La reuniunea Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, din partea Guvernului au mai participat ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Marius Budai, ministrul Finantelor, Adrian Caciu si ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Sebastian Burduja.
 
VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
hilti
FRONTALE
MAKITA
rigips
leviatan
strabag nivel 1
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020
Ubitech
BMI_Icopal
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu