Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - eJobs: 70% dintre romanii cu doua joburi au nevoie de suplimentarea veniturilor
eJobs: 70% dintre romanii cu doua joburi au nevoie de suplimentarea veniturilor Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 27 Iul 2022 10:46
Nevoia de suplimentare a veniturilor pe termen lung este principalul motiv pentru care si-au luat un al doilea job 70% dintre respondentii celui mai recent sondaj derulat de eJobs, cea mai mare platforma de recrutare din Romania. 8,2% au facut acest pas doar pentru o perioada scurta de timp, pentru a strange banii necesari unei achizitii costisitoare pe care nu si-o permiteau la acel moment, iar 6,7% spun ca asa au lucrat toata viata. Pentru 10,6% primul job nu era suficient de solicitant si au putut, astfel, sa se angajeze si in alta parte, iar 5% vor sa faca o schimbare de cariera, insa nu sunt siguri ce li s-ar potrivi si, pentru o perioada, au decis sa incerce doua joburi diferite, in paralel.
”Odata cu intrarea in normalitate a stilului de munca remote, angajatii au devenit mai stapani pe felul in care isi gestioneaza timpul si pot, astfel, sa jongleze mai usor cu doua joburi. Chiar si in aceste conditii, cei mai multi dintre ei (72%) aleg sa adauge un job part time locului de munca de baza pe care il au si care este full time. 13% sustin, in paralel, doua locuri de munca full time, 6% doua part time, iar 9% au un job de luni pana vineri si inca un job in weekenduri”, spune Ana Calugaru, head of communications in cadrul eJobs Romania.
Interesant este faptul ca romanii nu mai fac un secret din faptul ca lucreaza, simultan, in doua locuri diferite. Astfel, jumatate dintre respondenti au declarat ca ambii angajatori stiau si de celalalt job, 23% spun ca doar unul dintre angajatori fusese informat asupra acestui lucru, iar 21% au preferat sa pastreze doar pentru ei aceasta informatie.
Intrebati ce li se pare cel mai greu atunci cand ai doua joburi, 6 din 10 au mentionat pastrarea unui echilibru intre viata personala si profesionala. Pentru un sfert dintre participantii la studiu este dificil sa-si gestioneze timpul dedicat muncii, iar 10% spun ca este foarte complicat sa performeze in ambele locuri. Astfel, 40% dintre cei chestionati declara ca, in momentul in care unul dintre cele doua locuri de munca le-ar aduce un salariu suficient pentru nevoile lor financiare lunare, ar renunta la cel de-al doilea job. Aproape un sfert ar face acelasi lucru daca ar ajunge sa se simta epuizati din punct de vedere fizic sau emotional sau daca nu ar reusi sa mai mentina un echilibru intre viata personala si cea profesionala (17,3%). 6,7% nu ar putea sa aiba doua joburi in paralel daca nu ar mai putea lucra de acasa, iar 3,3% declara ca vor renunta la a doua sursa de venit imediat ce vor strange banii necesari pentru o achizitie importanta pe care o planuiesc pentru perioada urmatoare, dar pe care nu si-o permit inca. 8,5% dintre respondenti nu iau in calcul sub nicio forma varianta de a ramane cu un singur job.
47,4% dintre participantii la sondaj cred ca pot duce pe termen lung doua joburi simultan, iar 52,6% considera ca este imposibil sa lucrezi mai mult de 1 an in doua locuri, in acelasi timp. ”Surprinzator a fost sa vedem repartizarea pe categorii de varsta a celor care au avut in ultimii doi ani cel putin doua joburi. Ne asteptam ca numarul cel mai mare de respondenti sa vina din categoria de varsta 19-25 de ani. Cu toate acestea, ei reprezinta doar 7,4% din total. 33,8% dintre cei care au avut in ultimii doi ani cel putin doua joburi simultan au intre 36 si 45 de ani, 28,9% intre 26 si 35 de ani, 21,8% intre 46 si 55 de ani si 8% peste 55 de ani”, conchide Ana Calugaru.
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
siniat
Acvatot 2019
noark
CDS
viarom
leviatan
Ubitech
concelex
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
EDIT-Structural
quadratum
MAKITA
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
ness project

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander