Agenda Constructiilor
Luni, 20 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - eJobs: 74% dintre angajati si candidati sunt abordati periodic de recrutori
eJobs: 74% dintre angajati si candidati sunt abordati periodic de recrutori Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 18 Ian 2023 13:52
2022 a fost cel mai bun an pe piata muncii pentru candidati si angajati, atat din perspectiva numarului mare de joburi disponibile in piata, cat si a eforturilor pe care angajatorii le-au facut pentru a-i atrage si a-i retine - cresterea salariilor, diversificarea pachetelor de beneficii extrasalariale ori flexibilitatea legata de programul de munca hibrid. In aceste conditii, potrivit celui mai recent studiu realizat la nivel global de The Network, entitate care are afiliate platforme de recrutare online din peste 130 de tari, Boston Consulting Group si eJobs Romania, aproape 7 din 10 respondenti simt ca piata muncii continua sa le fie favorabila si ca balanta este puternic inclinata in favoarea lor in negocierile de angajare.
„Studiul a fost realizat pe un esantion de 90.000 de candidati si angajati din 160 de tari, iar raspunsurile lor oglindesc fidel ceea ce am resimtit si noi pe parcursul intregului an 2022, dar si de la inceputul lui 2023 incoace. Respectiv faptul ca traversam poate cea mai buna perioada in care poti sa iti schimbi jobul si in care poti sa alegi o varianta care ti se potriveste cu adevarat. Asta in contextul in care 39% dintre participantii la studiu au declarat ca primesc lunar cel putin o invitatie la un interviu de angajare, iar 74% spun ca sunt abordati de cateva ori pe an de recrutori”, spune Roxana Draghici, Head of Sales in cadrul eJobs, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.
Pe acest fond, mai bine de jumatate dintre candidati si angajati sustin ca sunt acum in pozitia de a refuza o oferta atragatoare din punct de vedere financiar daca experienta avuta la interviu le-a lasat un gust amar. In plus, istoricul pozitiv al ultimului an i-a facut sa priveasca optimist eventualele negocieri salariale dinaintea unei angajari. „69% cred cu tarie ca, inclusiv dupa ce au primit oferta financiara din partea angajatorului, pot ajunge sa obtina, in final, un salariu mai mare pentru ca stiu ca exista in piata un deficit de candidati si, din acest motiv, companiile sunt mai flexibile si dispuse sa pluseze la salariu. Doar 14% sunt de parere ca angajatorii sunt cei care detin avantajul competitiv in negocieri”, mai spune Roxana Draghici. Increderea candidatilor in ei insisi se afla la cote maxime, iar asta o confirma si sondajul realizat de eJobs Romania in luna octombrie, potrivit caruia 65% cred ca si-ar putea gasi un job nou in mai putin de doua luni.
Studiul derulat de The Network, Boston Consulting Group si eJobs Romania mai arata ca IT-istii, specialistii in digital si in vanzari reprezinta profilurile cele mai cautate de angajatori. Sunt urmati indeaproape de cei cu experienta in industria ospitalitatii, transporturi si logistica. „Regasim aceleasi categorii si la nivelul tarii noastre. De la inceputul anului si pana acum, au fost postate mai mult de 13.000 de joburi pentru candidatii din aceste sectoare de activitate”, precizeaza Roxana Draghici.
Studiul a fost derulat in perioada august - octombrie 2022 pe un esantion de 90.000 de respondenti din 160 de tari, printre care si Romania. Raspunsurile au fost colectate de The Network, alaturi de cele peste 130 de platforme de recrutare afiliate la nivel international si prelucrate de Boston Consulting Group, companie de consultanta in management, cu sediul central in Boston, Massachusetts. Acesta este cea mai ampla cercetare de profil realizata pe o esantionare globala.
 
TERAPLASTALLBIMman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
BALTIC
rigips
BMI_Icopal
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
strabag nivel 1
CDS
hilti
leviatan
FRONTALE
viarom
leviatan
theda mar
CELCO 2020
Acvatot 2019
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023