Agenda Constructiilor
Vineri, 16 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - eJobs: Companiile continua sa gaseasca cu dificultate angajatii de care au nevoie
eJobs: Companiile continua sa gaseasca cu dificultate angajatii de care au nevoie Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 18 Feb 2021 12:10
Desi numarul de candidati disponibili in piata a crescut considerabil in ultimul an, pentru anumite pozitii cheie sau acolo unde este nevoie de un numar mare de candidati intr-o perioada scurta de timp, pentru recrutori poate fi in continuare dificil sa gaseasca persoanele cele mai potrivite pentru joburile pe care le au deschise. Dincolo de CV-urile pe care le primesc constant de la aplicanti, acestia cauta activ anumite profile care sa fie compatibile cu cerintele lor. Cuvintele cheie cel mai des folosite de catre specialistii in resurse umane care au cautat CV-uri in baza de date eJobs, in ultimul an, au fost ”call center”, ”customer support”, ”java developer”, ”sales”, ”accountant”, ”technical support” sau ”germana”.
"Pe de o parte, aceste cuvinte ne arata care este dinamica pe piata muncii si unde anume este nevoie de candidati, pe de alta parte, sunt informatii importante pentru cei care isi cauta un loc de munca pentru ca au indicii despre cum sa isi construiasca CV-urile astfel incat sa fie mai usor de gasit de angajatori. Nu este o surpriza faptul ca vedem cautari active pentru domenii precum call center, vanzari sau IT pentru ca, asa cum stim, au continuat sa aiba nevoie de oameni indiferent de contextul pietei", spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.
Dupa germana, franceza este a doua cea mai cautata limba straina, urmata, la distanta destul de mare de spaniola si italiana. Vorbitorii acestor limbi straine sunt cautati atat pentru joburile din tara, in domenii precum call-center sau customer support, dar si de catre angajatorii din strainatate, care, in ultimul an, au fost extrem de interesati de candidatii din Romania.
"Sunt multi candidati care isi actualizeaza CV-urile doar atunci cand sunt presati sa isi schimbe jobul, insa trebuie sa stie ca ei isi cresc sansele de a primi o oferta de angajare daca au in permanenta CV-ul adus la zi. Cu alte cuvinte, orice promovare, orice schimbare de departament, orice limba straina nou invatata sau abilitati nou dobandite ar trebui sa fie trecute in CV-urile pe care le-au folosit de-a lungul timpului pentru a aplica prin intermediul platformelor de recrutare", explica Bogdan Badea.
Lunar, pe eJobs.ro exista peste un milion de aplicari. In luna ianuarie, pragul a trecut de 1,3 milioane, iar datele aferente lunii februarie arata deja aproximativ 900.000 de aplicari ale candidatilor activi pe platforma.
In acest moment, peste 23.000 de locuri de munca pentru Romania si strainatate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.
***
Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania si liderul pietei locale de profil. Incepand cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. eJobs.ro le ofera clientilor sai cea mai relevanta baza de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale si cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cele 4,6 milioane de CV-uri si cele peste 1,3 milioane de aplicari lunare constituie cea mai mare baza de candidati activi din Romania. Mai mult de doua milioane de utilizatori unici folosesc in fiecare luna serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.
 
TERAPLASTALLBIMAUTODESKgamma_2021VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
rigips
strabag nivel 1
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere