Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - eJobs: Joburile de inginer, printre cele mai cautate la inceputul anului 2023
eJobs: Joburile de inginer, printre cele mai cautate la inceputul anului 2023 Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 07 Feb 2023 13:08
Aproximativ 500.000 de cautari au fost facute, de la inceputul anului, pe eJobs.ro de catre candidatii aflati in cautarea unui loc de munca. Numarul este in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, evolutie reflectata si in nivelul aplicarilor inregistrate in luna ianuarie, cand a fost depasit pragul de 1 milion.
Prima luna din an a adus un interes crescut din partea candidatilor pentru joburile de sofer, pentru care au fost facute peste 35.000 de interogari in platforma, de inginer (16.500 de cautari) sau asistent medical (13.000 de cautari). Contrar asteptarilor angajatorilor, cu 10.000 de cautari, locurile de munca remote raman in topul celor mai cautate de cei care vor sa se angajeze. „Vedem un numar mai mare de interogari in platforma pentru cuvintele cheie „remote” sau „de acasa” decat anul trecut pe vremea aceasta, in conditiile in care angajatorii se orienteaza mai degraba catre readucerea angajatilor la birouri. Candidatii nu vor insa in mod neaparat joburi exclusiv remote, ci mai degraba cauta acele variante care le permit sa lucreze si de acasa. Mai exact, joburi care pot fi facute intr-un regim hibrid”, spune Roxana Draghici, Head of Sales in cadrul eJobs, cea mai mare platforma online de recrutare din Romania.
Si joburile de contabil au atras peste 10.000 de interogari, in timp ce operatorii call center au avut 7.500. In ceea ce-i priveste pe soferi, cei mai multi candidati vor sa afle ce joburi disponibile sunt pentru soferii de categoria B, soferii de tir sau soferii livratori. Pentru segmentul de ingineri, cele mai multe cautari s-au facut pentru ingineri constructori, ingineri mecanici, ingineri chimisti si ingineri de instalatii.
„Un fenomen foarte interesant pe care l-am remarcat in ultima perioada tine de faptul ca in foarte putine cazuri vedem candidati care cauta un anumit angajator, iar acolo unde apar totusi nume, cel mai frecvent apartin angajatorilor din retail. Desi atunci cand primesc o oferta sunt atenti si investigheaza reputatia de angajator pe care si-a construit-o o anumita companie, in etapa initiala, cea in care prospecteaza ofertele din piata, numele companiei conteaza mult mai putin decat aspecte precum salariul, programul sau descrierea atributiilor din fisa postului”, explica Roxana Draghici.
Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu net al celor care lucreaza in inginerie este 4.300 de lei, 3.700 de lei pentru angajatii din contabilitate si 3.600 de lei pentru cei din transporturi / distributie. In call-center-e, media salariala neta, la nivel national, este de 3.100 de lei.
Alte pozitii care au generat, cumulat, peste 10.000 de cautari au fost manager, assistant manager, electrician ori agent de vanzari. De asemenea, comparativ cu anii anteriori, a crescut numarul de cautari in care este specificat cuvantul „salariu”. „Candidatii devin din ce in ce mai specifici cand vor sa-si schimbe jobul. Daca acum ii vedem ca fac o preselectie in functie de salariul afisat in anunt sau stilul de lucru decis de companie (de la birou, hibrid sau remote), foarte curand este probabil sa vedem cautari in care se mentioneaza beneficiile dorite”, mai spune Roxana Draghici.
In acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare din Romania, sunt disponibile 31.000 de locuri de munca.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
viarom
Ubitech
ness project
quadratum
theda mar
strabag nivel 1
CDS
Acvatot 2019
concelex
rigips
MAKITA
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
noark
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander