Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - eJobs: Numarul de joburi disponibile pe platforma se apropie de nivelul din 2019
eJobs: Numarul de joburi disponibile pe platforma se apropie de nivelul din 2019 Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 28 Ian 2021 13:33
Angajatorii romani au inceput anul in forta si au scos in piata peste 20.000 de noi locuri de munca in doar trei saptamani lucratoare, numarul de joburi apropiindu-se de cel inregistrat in luna ianuarie a anului trecut. Cele mai multe oportunitati au venit din partea angajatorilor din retail - peste 4.300 de locuri de munca fiind postate in luna ianuarie 2021. Prestari servicii a fost al doilea cel mai activ domeniu, din acest punct de vedere, fiind urmat de IT/ Telecom, call-center/ BPO, industria alimentara, productie si constructii.
"Vedem domenii care luni la rand au stat in asteptare si care acum recupereaza, cum este cazul HoReCa, unde au reinceput sa se caute oameni, odata cu decizia redeschiderii restaurantelor, chiar daca inca suntem destul de departe de nivelul din 2020. In plus, daca anul trecut vorbeam despre angajari masive doar in cateva industrii, care au crescut tocmai pe fondului contextului de criza, acum au reluat angajarile si celelalte sectoare. Telecomul sau bankingul sunt doua exemple in acest sens", spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.
Peste jumatate din joburile noi se adreseaza candidatilor din Bucuresti si din Ilfov. Urmatoarele orase, in ordinea numarului de optiuni deschise in fata candidatilor, sunt Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Ploiesti, Iasi si Constanta. Angajatorii din strainatate continua sa caute candidati romani, cu toate ca interesul acestora fata de ideea de a pleca din tara este in continuare scazut.
"Din studiul de piata realizat recent in randul candidatilor, pare ca acest lucru nu se va schimba prea curand. Pentru 2021 am vazut cele mai mici procente alocate intentiei de a pleca la munca in strainatate sau de a-si deschide propriul business", adauga Bogdan Badea.
In ceea ce priveste comportamentul de aplicare al candidatilor, in luna ianuarie, cel mai activ a fost segmentul entry level, urmat de mid-level (2-5 ani de experienta) si de senior level (peste 5 ani de experienta). Au fost aproape 127.000 de candidati in luna ianuarie care, cumulat, au avut peste 1,2 milioane de aplicari. Comparativ, pentru aceeasi perioada a anului trecut, au aplicat 106.000 de candidati pe eJobs.ro.
In acest moment, peste 21.000 de locuri de munca pentru Romania si strainatate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Acvatot 2019
noark
quadratum
rigips
MAKITA
ness project
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
siniat
Ubitech
theda mar
CDS
concelex
EDIT-Structural
viarom

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander