Agenda Constructiilor
Luni, 19 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - GENESIS: Doar 4 din 10 angajati sunt multumiti de modul actual de lucru
GENESIS: Doar 4 din 10 angajati sunt multumiti de modul actual de lucru Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 17 Mar 2021 13:18
Aproximativ 55% dintre angajatii care au raspuns unui sondaj recent initiat de Genesis Property sustin ca lucreaza in prezent fie partial (17,3%), fie exclusiv de la sediul companiei (37,4%). Aproape 41% dintre respondenti se declara multumiti de actualul mod de lucru, in contextul in care 4 angajati din 10 sustin ca biroul lor este acum mai sigur decat la inceputul pandemiei, mai arata sondajul Genesis Property, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de birouri de clasa A din Romania, care detine West Gate Business District si Novo Park.
Declarata in mod oficial in martie 2020, pandemia a adus schimbari majore in modul de lucru al angajatilor, la nivel global. Dupa un an, optimismul revine incet-incet in randul angajatilor romani, pe masura ce sunt implementate tot mai multe masuri pentru cresterea sigurantei lor la locul de munca. Totodata, campania de vaccinare este in plina desfasurare, iar pentru 32,4%, vaccinul le ofera speranta ca lucrurile vor reveni la normal atunci cand va fi atinsa o masa critica de persoane imunizate, in timp ce 40,9% spun ca au reusit sa gaseasca un echilibru emotional chiar si in contextul incertitudinilor pe care le traverseaza.
Masuri luate pentru cresterea sigurantei la birou
Atmosfera la locul de munca este destul de optimista, spun 40,6% dintre respondenti, pe masura ce oamenii devin tot mai increzatori intr-o evolutie pozitiva a situatiei pe termen lung. Alti 45% spun ca perceptia lor si a colegilor despre contextul in care se afla acum, un an mai tarziu, este neutra si doar 14,4% spun ca au o perceptie mai degraba negativa si o lipsa de incredere in viitor.
„Desi 2020 a venit cu multiple provocari, oamenii sunt astazi ceva mai optimisti decat erau in primele luni de pandemie. Masurile pentru protejarea sanatatii implementate in cladirile de birouri, multe dintre ele recomandate de standardul The IMMUNE Building Standard™ (IMMUNE™), au avut o contributie importanta in recastigarea increderii, chiar daca partiala, alaturi de progresele privind vaccinarea populatiei. Suntem insa abia la inceput, dar cu masuri coerente pentru sanatate aplicate in spatiile in care oamenii isi petrec cea mai mare parte a timpului vom reveni tot mai mult la o noua normalitate si angajatii isi vor relua activitatea la birou la scara larga”, spune Darren Allen, director de dezvoltare in cadrul Genesis Property, responsabil de implementarea proiectului IMMUNE™.
33,7% dintre respondenti spun ca in cladirea de birouri unde lucreaza au fost deja implementate mai multe masuri pentru siguranta lor. Alti 48,3% spun ca au observat unele imbunatatiri, insa mai e nevoie de masuri suplimentare care sa-i faca sa se simta mai linistiti atunci cand lucreaza la birou. Initiat in aprilie 2020, la scurt timp dupa inceperea pandemiei, IMMUNE™ propune peste 120 de masuri relevante pe care orice proprietar de cladiri de birouri sau angajator care isi desfasoara activitatea in cladire le poate aplica pentru a imbunatati rezilienta birourilor.
Sondajul Genesis Property privind perceptia angajatilor despre viitorul birourilor si perspectiva reintoarcerii la birou a fost desfasurat in februarie-martie 2021 prin platforma iVox, pe un esantion total de 1.183 de utilizatori de internet din toata tara. Aproape 59% dintre participanti sunt femei, aproximativ 60% au varsta intre 25 si 40 de ani si 9 din 10 sunt angajati full-time.
 
TERAPLASTgamma_2021ALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
Acvatot 2019
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
hilti
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere