Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - Genesis Property: Romanii cred ca lucrul in sistem hibrid va domina si in 2023
Genesis Property: Romanii cred ca lucrul in sistem hibrid va domina si in 2023 Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 09 Mar 2023 13:36
Peste patru din 10 romani cred ca un sistem hibrid, cu 3-4 zile pe saptamana de munca de la birou, va domina anul 2023, iar mai mult de un sfert mizeaza pe sistemul cu 1-2 zile pe saptamana la birou. In acelasi timp, un sfert dintre angajati cred ca munca exclusiv de la birou va fi preponderenta in acest an, si doar 7% pariaza pe munca exclusiv remote, arata un sondaj initiat in luna octombrie de Genesis Property, in randul a 1.031 de respondenti din toata tara.
„Studiul ne confirma ca viitorul muncii este hibrid. Angajatii doresc flexibilitatea de a lucra de acasa sau de la birou, in functie de nevoile si preferintele lor unice. In acelasi timp, intelegem valoarea colaborarii si a socializarii in persoana pentru stimularea inovatiei si construirea unor relatii puternice in echipa. Tocmai pentru a satisface aceasta nevoie, dezvoltam YUNITY Park, un concept modern ce prioritizeaza, prin intermediul ecosistemului de optiuni, flexibilitatea, confortul si colaborarea, esentiale pentru companii in misiunea lor de a atrage si de a pastra talentele de top”, declara Maria Jianu, Commercial Real Estate Manager, Genesis Property.
Rezultatele studiului releva ca principalul beneficiu al prezentei fizice este interactiunea in persoana cu colegii, iar 90% dintre respondenti considera ca facilitatile de la birou eficientizeaza comunicarea interna. Acelasi procent (90%) este asociat persoanelor care cred ca existenta unor spatii dedicate socializarii si timpului liber ajuta la integrarea mai facila in colectiv si la consolidarea echipelor, dar si la un echilibru mai bun intre viata profesionala si cea personala. De asemenea, 8 din 10 respondenti considera ca astfel de spatii le pot economisi timp.
YUNITY Park, dezvoltat de Genesis Property, este proiectat ca un campus in extensia biroului, care ofera suportul urban pentru experiente adaptate stilului modern de viata, atat pentru timpul petrecut la birou, cat si pentru cel personal sau social. YUNITY Park va avea multiple destinatii dedicate interactiunii sociale, un amfiteatru si o padure urbana, toate fiind elemente ale unui concept complex destinat nevoilor prezente si viitoare.
Principalele asteptari ale romanilor fata de angajatori sunt ca acestia sa creeze conditii mai bune de lucru la birou, ca spatiu si facilitati (48,7%), sa ofere mai multe optiuni de petrecere a timpului liber alaturi de colegi (32,1%) si sa ajute angajatii sa se integreze mai bine in echipa (26,4%).
Jumatate din angajati vor parcuri si spatii verzi langa birou, peste o treime mizeaza pe zone pentru activitati de recreere, si mai bine de un sfert vor, in proximitate, zone de restaurante si cafenele.
In ceea ce priveste sansele crescute ale angajatilor care vin la birou la promovare sau la o marire de salariu, parerile romanilor sunt impartite - 15,2% sunt siguri de acest lucru, 37,5% spun ca exista o probabilitate, 33,2% spun ca probabilitatea este ca acest lucru sa nu se intample, iar 13,9% sunt siguri ca prezenta la birou nu va aduce si sporul salarial.
Sondajul Genesis Property privind „Campusul viitorului” a fost desfasurat, la nivel national, prin platforma iVox, pe un esantion total de 1.031 de utilizatori de internet din Romania. Circa 58% dintre participanti sunt barbati, aproape 72% au varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani, iar peste 42% au un venit net mai mare de 4.000 de lei.
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Acvatot 2019
ness project
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
Ubitech
concelex
viarom
theda mar
strabag nivel 1
MAKITA
rigips
leviatan
noark
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander