Agenda Constructiilor
Luni, 29 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Continental va investi circa 180 milioane euro in extindere si dezvoltare, in 2023
Continental va investi circa 180 milioane euro in extindere si dezvoltare, in 2023
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 16 Mar 2023 13:13
Continental, companie tehnologica, a adaugat investitii in valoare de aproximativ 180 de milioane de euro in operatiunile sale din Romania si a trecut de pragul de 19.000 de angajati in Romania la final de an 2022, comparativ cu 17.500 in 2021. Compania a continuat trendul ultimilor ani in care a crescut anual, preponderent in centrele de cercetare si dezvoltare, dar si la nivelul unitatilor de productie. Pentru 2023, compania are planificat sa continue angajarile. De asemenea, investitiile planificate vizeaza valori comparabile cu cele de anul trecut, atat in ceea ce priveste extinderea sediilor, cat si in noi echipamente pentru centrele de inginerie si pentru fabricile de anvelope, de componente electronice si ContiTech din Romania.
2022 a fost un an in care concernul a finalizat proiecte importante de investitii in Romania: deschiderea extensiei centrului de inginerie automotive din Timisoara, precum si inaugurarea primei megafabrici din cadrul grupului Continental, tot in capitala Banatului: centrul de productie automotive a adaugat a treia extensie si a pus in functiune linii noi pentru cele mai recente tehnologii, marind gama de produse pe care megafabrica le va dezvolta pentru noile domenii de interes ale industriei auto. De asemenea, activitatea fabricilor ContiTech, a celei de anvelope, precum si a celei automotive din Sibiu, la fel ca a centrelor de cercetare si dezvoltare din Iasi, Sibiu si Timisoara (Automotive si ContiTech) au inregistrat investitii in echipamente de ultima generatie, precum si in dezvoltarea personalului.
“Software-ul este viitorul industriei automotive. Tehnologiile inovative, cele mai noi competente din domeniu folosite de specialistii nostri, precum inteligenta artificiala, securitatea cibernetica, cloud computing s.a.m.d., alaturi de produsele de ultima generatie fabricate in unitatile noastre de productie (anvelope, automotive si ContiTech) dau o noua forma sectorului auto si mobilitatii, a modului sustenabil in care ne vom deplasa in urmatorii ani. Activitatea colegilor mei pune accentul pe instrumentele de care vom avea nevoie si care fac intreg ecosistemul de mobilitate mai inteligent, mai convenabil si mai confortabil. Bineinteles, zona de inginerie, care acopera domenii precum hardware, design, mecanica si celelalte arii de lucru, va ramane un pilon de baza al afacerii companiei si in acest an, intregita de software care are un impact semnificativ in transformarea industriei”, spune Dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.
Compania a investit, in tara noastra, aproximativ 180 de milioane de euro in 2022, continuand tendinta ultimilor ani.
“Investitiile facute in zona de productie, in noi echipamente care determina o agilitate crescuta arata inca o data faptul ca suntem o companie care are incredere in oameni, in abilitatile si experienta lor. Si in 2023 vom pune accentul pe colaborare pentru ca impreuna cream solutii de mobilitate pentru o lume sigura, conectata si convenabila, concentrandu-ne pe siguranta activa si pasiva, conducere autonoma, experienta utilizatorului auto, arhitectura auto, digitalizare, industrie 4.0, excelenta operationala, sustenabilitate, toate acestea concentrate pentru o mobilitate inteligenta. Expertiza noastra in software, inginerie de sistem si in productie alimenteaza aceste domenii de crestere”, adauga dr. von Albrichsfeld.
Anvelope excelente care stabilesc noi puncte de reper in industrie, ce fac mobilitatea mai sigura, mai inteligenta si durabila, produse ContiTech care ofera solutii personalizate clientilor din industrie (precum furtunuri pentru inductia aerului, conducte de aer conditionat, curele de transmisie), instrumentare de bord, sisteme electronice de siguranta pasiva si activa, radare si senzori, unitati electronice si tehnologii inovative software, atat pentru industria automotive, cat si pentru o mobilitate inteligenta, toate acestea fac parte din proiecte la care lucreaza echipele din Romania.
***
Continental dezvolta tehnologii si servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabila si interconectata a oamenilor si a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondata in 1871 ofera solutii sigure, eficiente, inteligente si accesibile pentru autovehicule, masini, trafic si transport. Continental a realizat in 2022 o cifra de afaceri de 39,4 miliarde de euro si are in prezent aproximativ 200.000 de angajati in 57 de tari si piete.
In perioada 1999 - 2022 Continental a investit peste 2.2 miliarde de euro in activitatile din Romania. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate in Romania. Continental detine sase unitati de productie si patru centre de inginerie in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab si Iasi. Compania are un centru de distributie a anvelopelor in Bucuresti. La finalul anului 2022, Continental avea peste 19.000 de angajati, din care peste o treime reprezentata de ingineri si informaticieni si va continua sa angajeze in functie de viitoarele proiecte.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
leviatan
quadratum
Ubitech
CDS
viarom
ness project
EDIT-Structural
concelex
strabag nivel 1
rigips
noark
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
Acvatot 2019
siniat
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander