Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - EUCIA: Crestere de 5% pentru piata materialelor din plastic armate cu fibra de sticla
EUCIA: Crestere de 5% pentru piata materialelor din plastic armate cu fibra de sticla
Producatori & Furnizori Publicat de Cosmin Dincu 23 Iul 2019 06:37
O echipa de experti ai Industrievereinigung Verstärkte Kunststoffe e.V. – Germania – AVK (asociatia profesionala a producatorilor si procesatorilor de materiale plastice/compozite ranforsate cu fibre/compozite, ce reprezinta interesele membrilor sai la nivel federal si european) a elaborat recent o cercetare intitulata „Piata europeana de materiale compozite – GRP in 2018”, care se afla sub egida EuCIA -  The European Composites Industry Association. In raport se arata ca, pentru al saselea an consecutiv, la nivelul lui 2018 industria europeana de materiale plastice armate cu fibra de sticla – GRP a crescut exponential (cel putin la nivelul tarilor cercetate, reprezentative pentru intreaga UE).
„In comparatie cu 2017, in 2018 livrarile s-au majorat cu +2%, ajungand la 1,141 miliarde tone, insa, in pofida avansului tehnologic, majorarii sustinute a vanzarilor, precum si numeroaselor inovatii din sector, GRP ramane materialul predominant pe piata compozitelor, cu o pondere de peste 95%. In plus, exista numeroase diferente regionale, precum si in functie de aplicatie. Astfel, daca pentru asa-numitele «procese deschise» (ce presupun dispunerea manuala sau pulverizata a unor materiale compozite), majorarea a fost de numai +0,4%, segmentul materialelor termoplastice a crescut cu mai mult de +5%. Anul trecut, statele din Europa de Sud (cum ar fi Spania) au raportat majorari cu mult peste media din UE, in timp ce productia, ca volum, a continuat in cel mai bun caz sa stagneze in nordul Europei. Totusi, este important de mentionat ca volumele de productie nu se contracta actualmente in nicio tara sau grup de state din Europa. Si aceasta afirmatie este valabila inclusiv in ceea ce priveste diferitele metode de aplicare. Practic, pe niciun segment al pietei de materiale plastice compozite nu se raporteaza o scadere a volumului productiei”, a declarat dr. Elmar Witten, Managing Director al AVK si unul din autorii studiului.
Potrivit cercetarii, intrucat GRP continua sa fie cel mai semnificativ material compozit, din punct de vedere al vanzarilor si utilizarii, este interesant de observat ce domenii-tinta sunt principalele consumatoare de GRP. Astfel, in Europa, sectoarele de transport (36%) si constructii-infrastructura (35%) sunt cele mai importante pentru fabricantii de GRP, cererea majorandu-se, cantitativ, cu +1% anul trecut, fata de precedentele 12 luni. Alte aplicatii pentru GRP sunt cele din domeniul sportiv/de petrecere a timpului liber si cele din domeniul electronic (cu 14% din comenzi, fiecare). Pentru a descarca studiul complet, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiman and machineVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
BALTIC
Acvatot 2019
leviatan
BMI_Icopal
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
rigips
CDS
strabag nivel 1
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
viarom
theda mar
CELCO 2020

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023