Agenda Constructiilor
Joi, 16 Septembrie 2021
wienberger
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - EximBank finanteaza cu 167 milioanede lei activitatea curenta pentru ALRO Slatina
EximBank finanteaza cu 167 milioanede lei activitatea curenta pentru ALRO Slatina
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 15 Iul 2021 07:38
EximBank a acordat o finantare in valoare de 167 de milioane de lei companiei ALRO Slatina, unicul producator de aluminiu si aliaje din aluminiu din Romania si unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitatea de productie. Fondurile sunt destinate asigurarii necesarului de lichiditati pentru activitatea curenta a companiei si au fost acordate cu garantie de stat emisa in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicata companiilor mari.
”EximBank propune intotdeauna solutii concrete si eficiente pentru a sustine dezvoltarea companiilor romanesti si ne bucuram ca, prin facilitatea acordata, asiguram uneia dintre cele mai importante companii din Romania si din Europa, fondurile necesare pentru desfasurarea activitatii curente in conditii optime. Avem incredere ca prin instrumentele oferite de EximBank, inclusiv prin intermediul schemei de ajutor de stat, putem contribui semnificativ la demersurile care se fac pentru accelerarea tendintei de crestere a economiei romanesti, astfel ca vom continua sa fim un sustinator activ al mediului de afaceri local”, a spus Traian Halalai, Presedintele Executiv al EximBank.
Mediul economic imprevizibil creat de consecintele pandemiei – care a afectat puternic doua dintre segmentele de piata esentiale pentru ALRO, respectiv industria auto si cea aeronautica, precum si preturile scazute la alumina au reprezentat principalele provocari ale producatorului roman de aluminiu pentru depasirea carora a implementat mai multe masuri de reducere a costurilor si de imbunatatire a strategiilor de achizitie si de vanzari.
„Rezilienta ALRO este obtinuta si prin valorificarea oportunitatilor generate de crize, cum este si cazul crizei sanitare; si in astfel de vremuri am ramas fideli strategiei noastre si ne-am concentrat pe investitiile in inovatie si in cele mai noi tehnologii de productie si am continuat parteneriatele cu organizatiile care sustin dezvoltarea responsabila si durabila a afacerilor”, a declarat Gheorghe Dobra, Director General al ALRO.
„Salutam punerea in aplicare a cadrului temporar pentru masurile de ajutor de stat in sprijinul economiei romanesti in contextul pandemiei COVID-19. Acest lucru ne va ajuta sa ne continuam si sa ne imbunatatim operatiunile, reflectand cele mai recente evolutii de reglementare si politici ale UE, avand alaturi parteneri de incredere precum EximBank “, a declarat Genoveva Nastase, Director Financiar al ALRO.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMAUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iulgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
cv water 2021
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
Ubitech
Acvatot 2019
leviatan
CELCO 2020
rigips

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AICPS_30
bienala
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere