Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Lafarge - vanzari de 9 miliarde euro, in primul semestru din 2008
Lafarge - vanzari de 9 miliarde euro, in primul semestru din 2008
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 05 Aug 2008 13:16
Grupul Lafarge (Franta) a inregistrat, in primul semestru din 2008, o cifra de afaceri de 9 miliarde euro, in crestere cu 8% fata de perioada similara a anului trecut. Rezultatul curent din exploatare a crescut cu 18%, atingand un nivel de 1,6 miliarde euro. "Rezultatele pozitive ale grupului s-au datorat pozitiei favorabile pe pietele emergente si a unei integrari de succes a firmei Orascom, din Egipt. Am continuat politica reducerii costurilor in toate operatiunile si suntem mobilizati sa raspundem unei incetiniri a volumelor de vanzari din unele piete dezvoltate. Achizitia Orascom, noile capacitati de productie de 15 milioane de tone care vor fi date in functiune in 2008, strategia de reducere a costurilor si continuarea dezvoltarii vanzarilor de produse inovatoare ne vor permite sa ne atingem tintele pentru 2010", a declarat Bruno Lafont, director general al Lafarge.
Compania are in derulare un program pentru diminuarea cheltuielilor, care va genera economii substantiale. Reprezentantii societatii estimeaza depasirea tintei initiale de 340 milioane de euro, nivelul acesteia urmand sa fie, pana la sfarsitul anului, de peste 400 milioane de euro. Majorarea veniturilor grupului se datoreaza si evolutiei pozitive consemnate de subsidiarele Lafarge din zonele in curs de dezvoltare (Europa de Sud-Est si Asia), care au raportat o majorare de 53% a rezultatului curent din exploatare pe aceste piete.

Crestere de 15% a vanzarilor de ciment

Livrarile de ciment ale Lafarge au inregistrat o crestere de 15% in primul semestru al acestui an. Pietele din Europa Centrala / de Est si Asia au generat 67% din venitul acestui segment si pe fondul contributiei operatiunilor societatii Orascom Cement. In cadrul Diviziei de Agregate si Betoane s-a raportat un usor declin (-2%). Sustinute de strategia de inovare, produsele din beton cu valoare adaugata au reprezentat 23% din volumele primei jumatati a anului in curs (comparativ cu 20% in perioada similara din 2007). Vanzarile de gips au scazut, de asemenea, cu 3%, in special din cauza conditiilor dificile din SUA. In ceea ce priveste rezultatul curent din exploatare, acesta a crescut puternic in cadrul segmentului de Ciment (+29%; 1,38 miliarde euro), un declin semnificativ in acest sens fiind raportat in cadrul diviziei Gips (-62%, pana la 31 milioane de euro), ca urmare a incetinirii ritmului pe piata rezidentiala din SUA, in timp ce divizia de Agregate si betoane a inregistrat un usor declin (-3% in primele sase luni), atingand o valoare de 237 milioane de euro. Investitiile in mentinere, in aceeasi perioada, au inregistrat o scadere usoara, situandu-se la nivelul de 353 milioane de euro (fata de 389 milioane de euro in perioada similara din 2007), in timp ce fondurile alocate in vederea majorarii capacitatii de productie au totalizat 663 milioane de euro. Pentru informatii suplimentare, www.lafarge.com
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
noark
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
strabag nivel 1
siniat
concelex
rigips
ness project
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
theda mar
Ubitech
viarom
CDS
quadratum

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander