Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - PREFAB SA: Vanzari de 13 milioane de euro, in primele noua luni din 2015
PREFAB SA: Vanzari de 13 milioane de euro, in primele noua luni din 2015
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 25 Nov 2015 19:18
Cifra de afaceri a producatorului de BCA si elemente prefabricate din beton Prefab SA a crescut cu 28,5% in primele noua luni ale anului in curs, pana la 58,5 milioane de lei (13,2 milioane de euro), anul 2015 reprezentand pentru companie o perioada favorabila derularii activitatii, comparativ cu ultimii doi ani. "Reluarea productiei inca din luna februarie a.c. si cresterea cantitativa a vanzarilor au constituit principalii factori ai evolutiei importante a afacerilor din intervalul analizat, in conditiile in care, piata materialelor de constructii este inca instabila, nu exista suficienta cerere si sunt, in continuare, probleme legate de lipsa de lichiditati in domeniul constructiilor. Contextul economic actual ramane caracterizat de fiscalitate excesiva si de costuri marite la gaz metan, fier, ciment si alte materii prime, in conditiile in care pretul de desfacere al produselor societatii s-a modificat semnificativ", se arata in cel mai recent raport financiar al companiei.
Rezultatul financiar raportat la finele lunii septembrie 2015 s-a plasat la 322.769 lei, compania revenind la profitabilitate dupa o pierdere de 1,5 milioane de lei raportata la sfarsitul primelor noua luni din 2014, datorita, in principal, scaderii gradului de indatorare a societatii, dar si veniturilor obtinute din distribuirea de dividende de la societatea Prefab Invest SA, in cadrul careia Prefab SA detine 99,9% din capitalul social.
Printre factorii care au exercitat o influenta negativa asupra rezultatelor societatii se afla fiscalitatea excesiva (continuata si pe parcursul anului 2015), majorarea preturilor unor materii prime, accentuarea dezechilibrelor la nivel macroeconomic, cu impact negativ asupra pietei de desfacere, importul unor produse similare cu ale societatii (tuburi din fibra - caramida), inconstanta in domeniul legislativ, precum si birocratia excesiva in ceea ce priveste obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare functionarii.
***
In prezent, Prefab SA detine capacitati totale de productie anuale de 450.000 mc de BCA si 20.000 mc de prefabricate tipizate, societatea fiind, totodata, unul dintre cei mai importanti fabricanti locali de tuburi din beton pentru retele de apa si canalizare (cu tehnologia Premo si Sentab) si prefabricate netipizate. Compania mai furnizeaza, la nivel local, agregate, betoane si sisteme de tamplarie din PVC. Pe piata de BCA, principalii competitori ai Prefab SA sunt constituiti de societatile Celco Constanta, Prefabricate Vest Bucuresti, Somaco SA, Elpreco Craiova si Macon Deva, in timp ce pe segmentul de prefabricate din beton, concurentii sunt reprezentati de Asa Cons Consolis - Turda, SW Umwelttechnik Romania, Bauelemente Ploiesti, Ergon Prefabricate - Ploiesti, Somaco Grup Prefabricate, Lupp Sibiu, Tiviere Construzzioni, Con-A Sibiu, Precon Bucuresti si Dunapref Giurgiu. La finele lunii septembrie 2015, compania avea 377 de angajati, in crestere fata de nivelul de 345 de salariati cati lucrau pentru societate la finele aceeasi perioade din 2014.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
viarom
MAKITA
strabag nivel 1
ness project
ERBASU CONSTRUCT
noark
Acvatot 2019
CDS
theda mar
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
leviatan
rigips
concelex

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander