Agenda Constructiilor
Joi, 28 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ROCA Industry a investit 11 milioane euro in achizitia companiei Dial-Constanta
ROCA Industry a investit 11 milioane euro in achizitia companiei Dial-Constanta
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 26 Sep 2022 12:25
ROCA Industry, holdingul de materiale de constructii al ROCA Investments a finalizat tranzactia inceputa in luna aprilie, prin care achizitioneaza integral compania Dial, important jucator in piata produselor din sarma metalica. Tranzactia, in valoare de 11 milioane de euro, la care se vor adauga pana la 3 milioane de euro, in functie de indeplinirea unor metrici de performanta, reconfirma teza de investitii a holdingului, de crestere prin diversificarea sectoarelor de materiale de constructii in care ROCA Industry activeaza.
Vasile Rosu, fondatorul Dial si cel a carui viziune a crescut compania in ultimii aproape 30 de ani, ramane parte din companie in urmatoarea perioada, asigurand transferul de know-how necesar dezvoltarii urmatoare, in parteneriat cu ROCA Industry.
„Preluarea companiei Dial in portofoliul ROCA Industry reprezinta un pas firesc si important in dezvoltarea holdingului si, de asemenea, materializarea strategiei de crestere a valorii pe care o aducem investitorilor nostri. Ma bazez atat pe echipa holdingului cat si pe Vasile Rosu pentru a transpune in realitate, si in cazul Dial, viziunea noastra de dezvoltare prin parteneriat, cu focus atat pe investitii si rezultate bune, dar si pe cultura organizationala, pe valori comune sanatoase.
Pretuim realizarile fondatorului acestei companii si ne bucuram ca impreuna avem ocazia sa transformam o criza de succesiune intr-o oportunitate de crestere in continuare a unei companii romanesti, cu capital romanesc” a declarat Ionut Bindea, Presedinte al Consiliului de Administratie si Director General interimar al ROCA Industry.
Dial, cu sediul in Harsova, Constanta, a fost infiintata in anul 1994, fiind specializata in productia de panouri bordurate de gard, plasa impletita de gard, plasa Rabitz, stalpi rectangulari si nu numai. Compania este prezenta la nivel national prin lanturi DYI (do-it-yourself, bricolaj), distribuitori de materiale de constructii si retaileri. Circa 10% din cifra de afaceri este generata de exporturi, cu perspective de a creste prezenta pe pietele externe.
Cu o cifra de afaceri de aproximativ 41 mil. RON realizata in primul semestru al anului 2022, compania are planuri de investitii in valoare totala de aproximativ 40 mil. RON.
„Cred ca multi antreprenori romani se afla intr-o situatie similara cu cea in care eram eu, in care compania pe care am ridicat-o cu succes de la zero si am transformat-o intr-un afacere profitabila, intr-o industrie de viitor, are nevoie de un nou partener de drum, care sa o duca in continuare la urmatorul nivel. Sigur ca mi-ar fi placut ca unul dintre urmasii mei sa fie cei care preiau acest rol, dar sunt bucuros ca am gasit in ROCA Industry valori comune si parteneri de incredere care se vor ocupa de viitorul Dial.
In perioada urmatoare voi ramane alaturi de ei si de companie, pentru a asigura transferul de know-how si viziune.” a declarat Vasile Rosu, fondatorul Dial.
Lansata in luna decembrie a anului trecut si listata la bursa in ianuarie, ROCA Industry si-a extins treptat prezenta in sectorul materialelor de constructii si in prezent grupeaza companiile BICO Industries (70%), Sarcom (100%), Terra (100%), Eco Euro Doors (70%), si Dial (100%).
 
 
hiltiALLBIMman and machineVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
leviatan
FRONTALE
noark
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
rigips
Acvatot 2019
viarom
strabag nivel 1
BALTIC
Ubitech
MAKITA
CDS
grundfos

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica