Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SAINT-GOBAIN: Crestere de peste 15% a vanzarilor din primele 6 luni ale anului
SAINT-GOBAIN: Crestere de peste 15% a vanzarilor din primele 6 luni ale anului
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 12 Sep 2022 06:25
Grupul francez Saint-Gobain, ce deruleaza in Romania afaceri de peste 1,3 miliarde lei prin companiile Saint-Gobain Construction Products si Saint-Gobain Glass, a raportate o crestere de 15,1% a vanzarilor din primele sase luni ale acestui an, raporat la perioada corespunzatoare din 2021, pana la aproape 25,5 miliarde lei, un nou record istoric pentru concern. Evolutia include si un efect favorabil al cursului de schimb valutar, calculat la 3,3%, mai ales ca urmare a aprecierii dolarului american, lirei sterline, realului brazilian si altor monede locale, din tarile emergente. Un impact nefavorabil asupra rezultatelor semestriale, de 3,2%, a fost generat de optimizarea portofoliului la nivel de grup, mai ales ca urmare a vanzarii operatiunilor subsidiarelor Lapeyre Franta, a activitatilor de distributie din Olanda si Spania si a celor de distributie de produse speciale din Marea Britanie, a companiei Glassolutions cu activitati in Germania si Danemarca, precum si a diviziei de tubulatura din China. Un rol important l-au avut si achizitiile, cele mai importante fiind preluarea activelor companiilor Chryso si Panofrance.
"Rezultatele obtinute in primul trimestru reflecta schimbarile profunde realizate la nivel de grup, implementarea cu succes a planului «Grow & Impact», precum si perioada favorabila pe care o traversam pe toate pietele. Datorita gamei noastre cuprinzatoare de solutii pentru constructii durabile, eficienta energetica si decarbonizare, dar si expunerii extinse pe piata renovarilor, grupul este pozitionat in mod ideal pe fundamentele solide ale pietei. In urmatoarele trimestre, suntem pregatiti sa ne adaptam dupa cum este necesar la consecintele cresterii ratelor dobanzilor si ale inflatiei, impreuna cu situatia geopolitica si energetica din Europa. Fiecare CEO de tara a conceput planuri de actiune, concentrandu-se in special pe marje si fluxul de numerar. In acest mediu mai incert, tinta noastra este sa continuam sa ne depasim pietele, iar transformarea noastra profunda ne va permite sa demonstram o mai mare rezistenta. (...) Sunt increzator in perspectivele grupului pentru 2022, care vizeaza o crestere suplimentara a venitului operational comparativ cu 2021 la cursuri de schimb constante", a declarat Benoit Bazin, CEO al grupului Saint-Gobain.
 
Evolutie importanta a afacerilor din Romania
In Romania, grupul Saint-Gobain a realizat, in 2021, o cifra de afaceri de peste 1,3 miliarde lei prin intermediul celor doua companii majore - Saint-Gobain Construction Products - producator de materiale de constructii - si Saint-Gobain Glass, producator de sticla arhitecturala si pentru sectorul auto. SGCP, ce include mai multe marci, printre care Isover, Rigips, PAM si Weber, a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de circa 650 milioane de lei, in crestere cu 24% fata de nivelul realizat in 2020. SGG, producatorul de sticla cu sediul in Calarasi, a realiza un rulaj de 659 milioane de lei in 2021, cu 24,4% peste nivelul raportat in anul anterior. Totodata, profitul celor doua companii a crescut semnificativ, iar numarul total de angajati a ajuns la 1.149 de persoane, potrivit datelor publice.
Evolutia foarte buna a grupului in Romania a continuat si in prima jumatate a acestui an, tara noastra fiind inclusa pe lista cu cele mai bune rezultate din regiune, in aceasta perioada, alaturi de Polonia si Cehia. Vanzarile consolidate raportate de grup pentru tarile din estul Europei au crescut cu 4% in primul semestru, potrivit raportului financiar al grupului.
Compania continua sa investeasca in Romania. Anul trecut, Saint-Gobain a anuntat o investitie majora, de 45 milioane de euro, in constructia celei de-a doua linii de productie a placilor de gips-carton la Turda, aceasta urmand a deveni operationala in a doua jumatate a anului 2023. Potrivit datelor companiei, investitia vizeaza cresterea considerabila a capacitatii de productie a placilor din gips-carton, pentru a satisface nevoile in crestere ale pietei din Romania, dar si din tarile Europei Centrale si de Est.
Totodata, alaturi de ENGIE Romania, Saint-Gobain a anuntat ca va investi in constructia celui mai mare parc fotovoltaic din Romania, ce va fi dezvoltat pe terenul fabricii de sticla a companiei. Rezultatul acestui parteneriat va fi un sistem de panouri fotovoltaice, cu o capacitate instalata de 8,6 MWp, pentru producerea de energie regenerabila ce va deservi situl industrial de la Calarasi, energia produsa urmand a fi folosita 100% pentru autoconsum.
***
Lider mondial in domeniul constructiilor usoare si durabile, Saint-Gobain proiecteaza, produce si distribuie materiale si servicii pentru pietele industriale si de constructii. Grupul a incheiat anul 2021 cu vanzari de 44,2 miliarde euro la nivel global, avand 166.000 de angajati care activeaza in 75 de tari si s-a angajat sa atinga neutralitatea emisiilor de carbon pana in 2050.
In Romania, Saint-Gobain furnizeaza produse si solutii din gamele Abrasives, Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips, Weber, Duraziv si Chryso, cumuland aproximativ 2.000 de angajati in 14 situri industriale situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Turda, Suceava, Valenii de Munte, Popesti Leordeni si Aricestii Rahtivani.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
strabag nivel 1
EDIT-Structural
CDS
Acvatot 2019
ness project
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
noark
viarom
leviatan
Ubitech
concelex
siniat
quadratum
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander