Agenda Constructiilor
Marti, 21 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SYMMETRICA: Investitie de 6 milioane euro in noua unitate de productie din Arad
SYMMETRICA: Investitie de 6 milioane euro in noua unitate de productie din Arad
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 08 Iul 2021 11:03
Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton, anunta inaugurarea noii unitati de productie din judetul Arad, la Zimandu Nou, in urma unei investitii de peste 6 milioane de euro. Odata cu noua fabrica, Symmetrica ajunge la un total de sapte fabrici in toata tara si isi consolideaza pozitia pe piata locala de profil.
„Extinderea cu unitati de productie in zone strategice care sa deserveasca intreaga piata din Romania a fost parte din filosofia noastra inca de la infiintare. Astfel, investitia realizata in judetul Arad a venit ca un pas firesc nu doar in intarirea pozitiei Symmetrica, ci si in contextul cererii in crestere pe piata din regiune. Productia efectiva in noua fabrica din judetul Arad a inceput in primul trimestru al acestui an, iar produsele realizate aici vor asigura cu precadere zona de Sud-Vest a tarii”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica.
Potrivit afirmatiilor sale, noua unitate de productie este amplasata pe un teren de 40.000 de metri patrati, dispunand de o hala de productie cu o suprafata de 3.000 de metri patrati. Ca si toate celelalte fabrici detinute de companie, si aceasta are la baza designul si functionalitatea gandite de echipele proprii de ingineri, fiind dotata cu echipamente de productie de ultima generatie, complet automatizate.
Fabrica Symmetrica din Arad va produce pavele, borduri, elemente de gradina si rigole, la o capacitate medie de 3.000 metri patrati zilnic, asigurand o crestere cu 15% a intregii productii la nivelul companiei.
In acest moment, Symmetrica detine sapte unitati de productie. Dincolo de fabrica nou inaugurata, compania opereaza fabrici si in Veresti - Suceava, Podul Iloaiei - Iasi, Bolintin Vale - Ilfov, Prejmer - Brasov, Cociu - Bistrita Nasaud si Marasesti - Vrancea.
 
Planurile de viitor ale Symmetrica
In ceea ce priveste planurile de viitor ale companiei, reprezentantul Symmetrica a afirmat ca sunt vizate noi investitii atat in extinderea geografica prin amplasarea de noi unitati de productie in puncte cheie din tara, cat si in majorarea capacitatilor de productie in unitatile deja existente.
„In functie de evolutia pietei locale de profil, dar si de investitiile realizate in proiecte publice sau private de constructii si amenajari, luam in calcul extinderea capacitatii totale de productie in urmatorii ani”, a subliniat Sebastian Bobu.
 
Business in crestere cu 20% in 2020
Nevoia de extindere a capacitatii de productie a venit si in contextul favorabil al pietei de constructii, dar si al cresterii business-ului companiei de la an la an. Astfel, in 2020 Symmetrica a inregistrat un avans cu 20% al cifrei de afaceri, de la cca. 135 milioane de lei (cca. 28 milioane de euro) in 2019, la cca. 162 milioane de lei (cca. 34 milioane de euro), urmandu-si trendul ascendent din ultimii ani.
Si la nivelul volumelor de produse livrate, Symmetrica a inregistrat un avans considerabil. Daca in 2019 compania a vandut aprox. 6,3 milioane de metri de produse, anul trecut a ajuns la cca. 7 milioane de metri.
„In ciuda faptului ca anul trecut a fost marcat de debutul pandemiei de Covid-19, piata de constructii, in general, si cea de pavele si borduri, in special, nu au fost puternic afectate. De asemenea, dincolo de proiectele publice si private derulate, business-ul nostru a beneficiat si de schimbarea comportamentului de consum al romanilor care, mai ales in perioada de lock-down, au investit in activitati de amenajare a caselor si gradinilor. Astfel, trendul de crestere al pietei se mentine si in acest an si, la nivel de business, estimam ca Symmetrica va raporta un avans de 15% la finalul lui 2021”, a incheiat Sebastian Bobu.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
MAKITA
CDS
strabag nivel 1
viarom
BMI_Icopal
FRONTALE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020
rigips
theda mar
BALTIC
Ubitech
leviatan
hilti
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023