Agenda Constructiilor
Marti, 02 Martie 2021
 
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - TeraPlast solicita ajutor de stat pentru investitii de 7,9 milioane de euro in productie
TeraPlast solicita ajutor de stat pentru investitii de 7,9 milioane de euro in productie
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 01 Oct 2020 12:05
TeraPlast, liderul pietei de tevi din PVC si unul dintre liderii pietei de instalatii din Romania, a depus primul proiect de investitii in cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor cu impact major in economie, cu numele „Cresterea competitivitatii TeraPlast SA prin achizitionarea de utilaje performante si realizarea de constructii noi”. Acesta este primul proiect din cadrul investitiilor de peste 20 de milioane de euro anuntate de companie la inceputul lunii septembrie.
Valoarea totala a proiectului depus este de 7,9 milioane de euro, din care 50% reprezinta ajutorul de stat solicitat.
„Suntem un grup in continua dezvoltare, cu spirit antreprenorial, al carui istorie de dezvoltare a adus valoare adaugata de fiecare data. Ne continuam dezvoltarea, iar proiectul de fata este primul dintre proiectele de investitii in urma carora ne aducem contributia la reducerea dependentei Romaniei de importuri. Vom folosi aceeasi tehnologie si aceleasi materii prime ca si concurentii nostri din Europa de Vest, deci vom oferi produse la aceleasi standarde de calitate. Ajutoarele de stat sunt cel mai bun instrument prin care statul isi poate arata sustinerea pentru producatorii din Romania”, a declarat Alexandru Stanean, CEO al grupului TeraPlast.
Proiectul depus vizeaza extinderea capacitatii de productie a liniei de business Instalatii, mai exact a portofoliului de tevi si fittinguri. Implementarea proiectului va fi definitivata in aprilie 2022, iar in urma acestuia vor fi create 45 de locuri de munca.
In 2018, grupul TeraPlast a primit acordurile de finantare prin schema de ajutor de stat pentru trei proiecte de investitii la Wetterbest, TeraPlast si TeraGlass. Valoarea totala a investitiilor a fost de peste 13 milioane de euro in extinderea capacitatii de productie. Pentru cele trei proiecte, grupul a primit, in total, 6,3 milioane de euro ajutor de stat.
Din surse proprii si prin proiectul finantat partial prin ajutor de stat, proiectul Wetterbest a ajuns in total la 9,4 milioane de euro. Astfel, in luna martie a anului curent compania a inaugurat noua fabrica, cu o capacitate de productie de 10 milioane de metri patrati de tigla metalica anual.
TeraPlast si-a extins capacitatea de productie pentru tevi din PP pentru canalizari interioare. In acelasi proiect a adus o inovatie pe piata de granule din Romania prin granulele fara halogen, rezistente la foc. TeraGlass si-a extins capacitatea de productie, iar in urma investitiei fabrica este dotata cu tehnologie germana de ultima generatie.
In primul semestru din 2020, Grupul TeraPlast a inregistrat o cifra de afaceri de 108 milioane de euro, in crestere cu 17% fata de primul semestru din 2019. In aceeasi perioada, profitabilitatea Grupului a crescut cu 49%, EBITDA ajungand la 11 milioane de euro.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTAUTODESKgamma_2021VideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
rigips
hilti
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere