Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - TERRAN: Investitie de 5 milioane de euro, la Campia Turzii
TERRAN: Investitie de 5 milioane de euro, la Campia Turzii
Producatori & Furnizori Publicat de Cosmin Dincu 18 Iun 2018 07:23
Compania de origine maghiara Terran Sisteme de Invelitori a inaugurat recent, la Campia Turzii (judetul Cluj), o fabrica de tigla din beton, in urma unei investitii de circa cinci milioane de euro, informeaza un comunicat al companiei. Fabrica din Campia Turzii este a patra unitate de productie detinuta de Terran, alaturi de cele din Ungaria si Slovacia.
La inaugurarea din data de 14 iunie a.c. au fost prezenti proprietarii companiei, membri ai familiei Mészáros, din Ungaria - care detine firma din 1920, de trei generatii, primarul orasului Bóly (Ungaria), unde este sediul central al Terran, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene din Cluj. Fondata in 1920, de Kálmán Mészáros, in localitatea Negyed, situata astazi pe teritoriul Slovaciei, actualmente, societatea Mediterrán Magyarország Kft (care si-a reinceput activitatea in anul 1993, sub conducerea lui Vilmos Mészáros) reprezinta unul dintre cei mai reputati furnizori de tigla de beton din Europa de Est.
„Prima unitate de productie a Terran din Romania, construita pe un teren din cadrul fostei fabrici Industria Sarmei - Campia Turzii, este complet automatizata si foloseste cele mai moderne tehnologii de fabricatie. Cu o suprafata de aproximativ 2.500 de metri patrati si o platforma pentru depozitare de 1,5 hectare, unitatea are o capacitate de productie de 70 tigle din beton pe minut, ceea ce corespunde unei capacitati anuale de 10 milioane de bucati. Unitatea de productie are un proces tehnologic inchis, prin care materiile prime ecologice sunt revalorificate, in urma unui proces de reciclare”, se arata in comunicatul companiei, emis cu prilejul ceremoniei de inaugurare.
„Suntem prezenti activ in Romania din anul 2005, iar vanzarile foarte bune pe care le-am inregistrat, precum si dimensiunea importanta a pietei au reprezentat factori decisivi pentru a construi o fabrica in Romania. Investitia a fost initiata in 2016, prin achizitionarea terenului, iar in primavara anului in curs am inceput probele de productie. In 2019, investitiile vor continua, pentru a extinde capacitatea de productie cu alte doua game suplimentare. Aceasta investitie este un argument serios pentru clientii existenti si cei potentiali ai Terran din Romania ca au facut o alegere buna, iar garantia de 50 de ani acordata la tigla este una scrisa, asumata si verificata”, a declarat Gódi Attila, director general al Mediterrán Magyarország Kft (si ginerele lui Vilmos Mészáros).
***
Dezvoltandu-se permanent, mai ales dupa 1993, Mediterrán Magyarország Kft, ce are principala fabrica (inclusiv sediul central) in localitatea Bóly (judetul Baranya) - Ungaria, cu o cifra anuala de afaceri de 6 miliarde HUF sau aproape 19 milioane de euro, a devenit actualmente una dintre putinele intreprinderi de talie mare din industria maghiara a materialelor de constructii. Procesul de productie se desfasoara in patru fabrici care dispun de linii tehnologice complet automate, comercializandu-se peste 30 de milioane de tigle din beton pe an, in opt tari europene, iar compania are cote de piata de 35% pana la 40% in Ungaria si Slovacia. Potrivit unui interviu publicat in februarie 2018 in cadrul unui forum de arhitectura din Ungaria, Gódi Attila a explicat ca extinderea afacerilor din Romania, in zona Transilvaniei, este o etapa-cheie pentru compania maghiara (ce ramane una de familie, pregatind a patra generatie de lideri), ce se doreste a fi „un competitor absolut in zona centrala si de est a Europei pentru corporatiile multinationale din industrie”. Pentru informatii suplimentare, www.tigleterran.ro
 
hiltiVideoConfAC-iulALLBIMTERAPLASTman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
MAKITA
strabag nivel 1
CDS
BMI_Icopal
leviatan
Ubitech
CELCO 2020
viarom
Acvatot 2019
leviatan
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023