Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - APARATE DE REAZEM: Dispozitive Hidroplasto pentru rosturi de dilatatie
APARATE DE REAZEM: Dispozitive Hidroplasto pentru rosturi de dilatatie
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 21 Iun 2016 14:06
Aparatele de reazem din neopren sunt elemente care asigura transmiterea solicitarilor de orice natura de la suprastructura la infrastructura. Acestea trebuie astfel alcatuite incat sa permita miscarile de translatie si rotatie a suprastructurii in anumite limite, fara a crea solicitari neprevazute in vreunul din elementele podurilor. Lagarele sferice ELA sunt fabricate din otel, segment sferic din crom dur, asa-numita calota (convexa), cu un recipient corespunzator de calota echipat cu PTFE (concav) si o unitate de alunecare pe suprafata plana a calotei, din PTFE incastrat si otel austenitic de gradul 1.4404. Acest design este capabil sa preia deplasarile orizontale precum si rotatia prin doua miscari de alunecare independente. Prin folosirea unor elemente de ghidare sau inele de stopare suplimentare este imbunatatita transferarea sarcinii orizontale.
 
Aparate de reazem de tip oala 
Lagarele recipiente sunt utilizate de multi ani si constituie un tip de suport avand capacitati dovedite. Prin combinatia unui element elastomeric neintarit (din cauciuc natural) intr-o carcasa de otel, care este inchisa pe toate partile (recipientul), este posibila transmiterea sarcinilor mari verticale pe o suprafata relativ mica. Dimensiunile lagarului recipient depind de presiunea admisa a elastomerului, precum si de presiunea admisa a betonului. Lagarele recipiente sunt create si fabricate conform 1337-5 si sunt etichetate cu un marcaj CE relevant. Perna de elastomer localizata in recipient este necomprimabila si se comporta ca un lichid la presiuni mari. Deformabilitatea permite inclinarea pistonului pe toate axele. Sistemul de etansare cu trei sigilari (unul din alama, altul suntetic si altul suplimentar, amplasat la exterior) previne patrunderea prafului si umezelii precum si scurgerea de elastomer sub presiune.
 
Aparate de reazem orizontale
Aceste dispozitive sunt destinate doar transmiterii fortelor orizontale, mono sau multi-directional. Suportii de deformare de alunecare GUMBA sporesc capacitatile deplasarii orizontale a suportilor elastomerici. Acestia sunt compusi dintr-un suport elastomeric cu elemente de alunecare si, daca este cazul, structuri de limitare, pentru a transmite sarcinile orizontale. Suportul elastomeric absoarbe micro-deplasarile cauzate de sarcinile dinamice si permite rotatia planurilor orizontale. Deplasarile mari pe una si pe doua axe, care depasesc cu mult abilitatea de deformare a suportilor pur elastomerici sunt posibile prin alunecarea placii de otel inoxidabil pe stratul PTFE. Fabricarea suportilor de deformare de alunecare necesita un certificat de conformitate CE, emis de un institut specializat pentru certificare si testare.
 
Solicita informatii suplimentare
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
concelex
MAKITA
noark
viarom
Arduro
rigips
theda mar
quadratum
SSAB
CDS
SIGM
Acvatot 2019
Ubitech
leviatan
ness project
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
konsent
strabag nivel 1
BogArt

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander