Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - DOKA: Sistem usor de esafodaj pentru constructii Staxo 40
DOKA: Sistem usor de esafodaj pentru constructii Staxo 40
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 31 Oct 2014 15:18
Geometria in forma de H a ramei Staxo 40 permite crearea unor suprafete complete de montaj, la diverse niveluri ale esafodajului. Acest concept atent proiectat constituie o premisa importanta pentru progresul rapid al lucrarilor, asigurand concomitent un nivel ridicat de siguranta. Un avantaj deosebit este dat de posibilitatea de intoarcere cu 180° a ramelor, prin care se pot obtine platforme de lucru continue la orice nivel al constructiei. La suprastructura de cofraj, zona libera cu o inaltime de pana la 1,70 metri permite montarea si demontarea optima a cofrajului. Sistemul Staxo 40 se adapteaza la diverse inaltimi, gratie existentei a trei dimensiuni de rame, reglarea efectuandu-se cu o precizie milimetrica prin intermediul picioarelor si capetelor de sustinere. De asemenea, forma inovatoare a permite o reglare usoara a inaltimii, chiar si sub sarcina.
 
Eficienta sporita si viteza superioara de cofrare/decofrare
Staxo 40 este astfel conceput incat sa asigure obtinerea unei eficiente deosebite a operatiunilor specifice, precum si viteze mari ale proceselor de repozitionare. Flexibilitatea maxima asigurata de rame si incarcarea optimizata din punct de vedere economic a materialului permit realizarea de distante de pana la trei metri intre ramele turnului de esafodaj, cu ajutorul crucilor diagonale. Aceasta caracteristica poate contribui, in mod semnificativ, la reducerea necesarului de materiale si, implicit, la diminuarea valorii si costurilor aferente operatiunilor de cofrare realizate pe santier. Eficienta turnurilor Staxo 40 mai are ca sursa inclusiv faptul ca acestea pot fi deplasate in intregime, cu ajutorul rotilor de manevra sau prin ridicare cu macaraua, fara a mai fi necesare operatiuni de demontare. Prin felul in care este proiectat si executat, esafodajul Staxo 40 este, in mod clar, orientat spre satisfacerea cerintelor clientului, prin stabilirea unor noi standarde cu privire la viteza de lucru, siguranta si eficienta in utilizare. Greutatea scazuta a ramei si ergonomia acesteia permit o utilizare facila si obtinerea unor timpi optimi de cofrare/decofrare.
 
Cerintele de siguranta sunt indeplinite la cele mai inalte standarde
Prin punctele de ancorare integrate si accesoriile existente in cadrul acestui sistem de cofrare, Staxo 40 reprezinta solutia sigura si economica de cofrare a planseelor pentru cladiri cu inaltimi mari de nivel. Desi nu i se acorda intotdeauna suficienta importanta, securitatea in derularea operatiunilor specifice pe un santier de constructii este esentiala, cu atat mai mult cu cat acest sector de activitate prezinta un grad ridicat de risc. In mod concret, siguranta conferita de Staxo 40 consta in faptul ca, prin utilizarea acestui tip de esafodaj, se asigura o zona de lucru sigura si completa sub nivelul suprastructurii de cofraj. Sistemul poate fi montat in plan orizontal (la sol), gratie imbinarilor rigide dintre rame. Un alt beneficiu major este constituit de posibilitatea de atasare la ramele sistemului a unor console avand rolul de a garanta protectia in lucru in etapele de armare si betonare. In anumite cazuri, aceste console Staxo 40 pot fi utilizate si pentru cofrarea unor placi aflate in consola. Mai trebuie mentionat faptul ca, pentru un acces facil la orice nivel, la esafodajul realizat se poate atasa o scara caracterizata printr-o stabilitate ridicata.
 
Cadru high-tech cu o greutate redusa pentru manipulare ergonomica
 Inca din etapa de design si executie a produsului, expertii Doka au avut in vedere optimizarea formei si a greutatii ramei Staxo 40. Rezultatul obtinut este foarte convingator pentru experti, in sensul ca ramele cantaresc intre 15 kg si 24 kg, putand fi mutate fara efort deosebit de un singur operator. Forma inovatoare a cadrului in forma de H si pozitia echilibrata a centrului de greutate faciliteaza, in mod suplimentar, procesele de lucru. In combinatie cu ordinea logica de montaj si cu numarul redus de componente incluse in cadrul sistemului, se obtin perioade de montare si demontare foarte reduse. Sintetizand beneficiile acordate utilizatorilor profesionisti de sistemul respectiv, acestea sunt: Doka Staxo 40 reprezinta singurul esafodaj cu suprafata de lucru completa, solutia constructiva include console de lucru pentru protectie perimetrala si/sau cofrare de tip placa in consola, produsul este usor de utilizat in sensul ca se poate asambla rapid pe orizontala, urmand a fi ridicat ulterior in macara, iar distanta variabila dintre ramele esafodajului asigura optimizarea necesarului de material si, implicit, a costurilor. Ca o confirmare a caracteristicilor mentionate anterior stau lucrarile deja executate sau aflate in curs de executie, dintre care se remarca: Ploiesti Mall, Mega Mall Auchan Drumul Taberei - Bucuresti, Maritimo Shopping Center - Constanta etc.
 
***
Compania austriaca Doka, prin cofrajele pe care le produce si comercializeaza, pune in centrul preocuparilor sale respectarea a trei factori importanti: calitatea inalta a produselor, promovarea unor sisteme integrate de protectie si usurinta in utilizare. In cadrul grupului activeaza peste 6.000 de specialisti, in 70 de state de pe intregul mapamond, cifra de afaceri depasind in anul precedent 911 milioane de euro. Portofoliul de produse include o gama extinsa de solutii de cofrare, precum si aplicatii IT destinate executiei de lucrari complexe din domeniul constructiilor civile, industriale etc.
 
Solicita informatii suplimentare
 
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
rigips
quadratum
Arduro
EDIT-Structural
CDS
concelex
SSAB
noark
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
konsent
theda mar
Ubitech
viarom
BogArt
siniat
SIGM
ness project

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander