Agenda Constructiilor
Miercuri, 28 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ECOPlanet, noul ciment „verde” pentru proiecte sustenabile, de la Holcim Romania
ECOPlanet, noul ciment „verde” pentru proiecte sustenabile, de la Holcim Romania
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 27 Apr 2021 06:23
Cimentul verde ECOPlanet, caracterizat prin emisii de dioxid de carbon reduse cu peste 40%, a fost lansat simultan in Romania si Germania. Produsul completeaza portofoliul de solutii ecologice al Holcim Romania, companie ce propune prima gama de betoane verzi din industrie, sub denumirea ECOPact. ECOPlanet are un continut de materiale reciclate de peste 30%, fiind un ciment de inalta performanta, cu durabilitate superioara, chiar si in medii agresive. Holcim a creat, de asemenea, o noua identitate pentru gama de ciment vrac, ce mai include Holcim ExtraDur 52, Holcim Optimo 42 (ambele cu emisii reduse de CO2), Holcim Experto 52 si Holcim Portanto 42. Aceasta este potrivita pentru toate tipurile de constructii (civile, industriale, agricole si lucrari de infrastructura). 
 
Net-Zero, un angajament in conformitate cu prevederile Green Deal
Lansarea solutiei ECOPlanet, si rebranding-ul portofoliului de ciment vrac, reprezinta un pas important pentru indeplinirea angajamentului „Net-Zero”, luat la nivel global de LafargeHolcim, ce isi propune reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 20% pana in 2030, respectiv neutralizarea acestora pana in 2050. Recent, Holcim Romania a anuntat demararea unui nou model de afaceri, denumit generic ECONCEPT, care are la baza o oferta integrata de produse si solutii ecologice. Compania a anuntat si alte premiere in industria materialelor de constructii, printre care se numara inclusiv „Eticheta Verde Holcim”, constituind un sistem de evaluare transparenta a performantei climatice a produselor. 
 
***
Holcim activeaza de peste 20 de ani in sectorul materialelor de constructii din Romania, compania detinand doua fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare, 18 statii ecologice de betoane, trei statii de agregate, doua statii de lianti speciali si trei terminale de ciment in Bucuresti, Turda si Roman. Firma face parte din grupul LafargeHolcim, care a rezultat in urma fuziunii dintre Lafarge si Holcim, care a avut loc in 2015. LafargeHolcim mai detine in tara noastra companiile Somaco Grup Prefabricate (ce include cinci fabrici de prefabricate si una de BCA) si Geocycle Romania (cu trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deseurilor).
Solicita informatii suplimentare
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
viarom
CONCEPT STRUCTURE
rigips
MAKITA
Ubitech
top 500
leviatan
FRONTALE
top 500
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CDS
quadratum
noark
concelex
theda mar
top 500

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander