Agenda Constructiilor
Marti, 20 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Sustenabilitate - AHK Romania incepe la Buzau un proiect de referinta pentru dezvoltarea oraselor
AHK Romania incepe la Buzau un proiect de referinta pentru dezvoltarea oraselor
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 17 Feb 2021 06:01
Camera de comert romano-germana, AHK Romania, a demarat proiectul "Smart - Green - Circular Buzau", in urma unei intalniri online care a avut loc saptamana trecuta. In cadrul intalnirii, partenerii - Primaria Municipiului Buzau pe de o parte, AHK Romania si Goduni International de cealalta parte - au definit obiectivele si planul de actiune pentru implementarea cu succes a unui concept durabil si reaplicabil de dezvoltare a orasului. La intalnirea online a participat si Excelenta Sa, Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Republicii Federale Germania in Romania, care a salutat initiativa.
Cele trei institutii partenere colaboreaza in cadrul acestui proiect de amploare care va reprezenta un exemplu de urmat pentru orice oras european. Obiectul proiectului este reprezentat de un model conceptual de dezvoltare municipala ecologica, inteligenta si circulara, care prevede o interconectare a principalelor sisteme de alimentare si salubrizare prin intermediul unor solutii tehnologice inovative. Astfel, municipiul Buzau va face pasi importanti pentru a deveni verde, smart si circular, o strategie a municipiului in aceasta directie existand deja de cativa ani.
Proiectul va asigura fezabilitatea tehnica si financiara, siguranta achizitiei de tehnologie precum si implementarea continua si sustenabila. Activitatile pregatitoare derulate de o maniera convingatoare de administratia municipala din Buzau si de echipa de proiect Goduni - AHK Romania precum si abordarea inovatoare si sustenabila a modelului, focalizata clar pe interconectare si integrarea sistemelor de utilitati-deseuri, energie, apa, au convins Ministerul Federal al Mediului, Protectiei Naturii si Sigurantei Reactoarelor Nucleare (BMU) care a aprobat finantarea si sustinerea acestui proiect dintr-un numar impresionant de peste 300 de proiecte internationale depuse. Prima faza a proiectului, cartografierea situatiei existente la nivel local, se va derula timp de un an si va fi finantata prin intermediul initiativei de export a Ministerului Federal "Tehnologii de Mediu" EXI.
In vederea finantarii masurilor si instalatiilor necesare in urmatoarea faza de proiect se va concepe un mix de finantare din fonduri nationale, locale si ale Uniunii Europene.
***
AHK Romania este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania. Infiintata in 2002, AHK numara peste 550 de firme-membre si ofera companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente. Prin serviciile pe care le ofera si prin evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine activ companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca si este totodata partener al firmelor romanesti interesate de piata germana.
 
AUTODESKgamma_2021TERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
Acvatot 2019
cv water 2021
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
hilti
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere