Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Sustenabilitate - Etex Building Performance dezvolta parteneriate cu organizatiile neguvernamentale
Etex Building Performance dezvolta parteneriate cu organizatiile neguvernamentale
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 01 Apr 2021 13:48
Sustinerea proiectelor care contribuie la sanatatea si educarea copiilor a devenit o traditie pentru producatorul de placi de gips-carton Etex Building Performance (Siniat Romania). Anul acesta, compania a ales sa se implice in comunitatea locala prin sustinerea proiectelor Fundatiei Metropolis, Asociatiei BookLand si De-a arhitectura.
La inceputul anului 2021, Etex Building Performance a decis sa sustina proiectul Fundatiei Metropolis de renovare a etajului 7 al Institutului Oncologic de la Fundeni - unde se afla Sectia de Hematologie Pediatrica - prin donarea a doua camioane de placi de gips-carton.
De asemenea, compania sustine - cu materiale de constructii - proiectul de renovare a scolilor din mediul rural derulat de Asociatia BookLand. Anul acesta, Etex Building Performance sponsorizeaza lucrarile de reparatie a scolii pentru copii cu nevoi speciale din Curtici (judetul Arad) dupa ce, in 2020, s-a implicat in renovarea scolii generale din Sohatu (judetul Calarasi).
Pentru sustinerea proiectelor adresate comunitatii locale, Etex Building Performance alege sa dezvolte cu precadere parteneriate pe termen lung cu organizatiile nonguvernamentale, asa cum este si colaborarea cu asociatia De-a arhitectura. Compania s-a implicat in sponsorizarea proiectului „De-a arhitectura in camera mea” care este dedicat copiilor din clasele IV-VIII si isi propune sa le ofere acestora un ghid practic de informatii si surse de inspiratie care sa ii ajute sa isi reamenajeze camera.
In 2020, compania a mai sponsorizat si renovarea cladirii care gazduieste centrul cultural si de industrii creative FABER din Timisoara, precum si lucrarile de reparatie a sediului organizatiei nonguvernamentale World Vision Romania, care desfasoara o serie de proiecte de educatie si dezvoltare economica in mediul rural.
Sustinerea comunitatilor locale este doar unul dintre pilonii pe care Etex Building Performance si-a construit strategia de sustenabilitate pe termen lung prin integrarea tehnologiilor care reduc impactul asupra mediului. In acest context, fabrica Etex de la Turceni este una dintre cele mai sustenabile unitati de productie din Romania, fiind conceputa in conformitate cu principiile economiei circulare de recuperare a materiilor rezultate in urma altor procese industriale si transformarea lor in produse noi. In acelasi timp, Etex Building Performance isi propune, in cadrul fabricii de la Turceni, sa recicleze placile provenite din deseurile de pe santiere.
Gipsul, principala materie prima utilizata la fabrica de la Turceni, este obtinut prin uscarea slamului provenit de la termocentrala din acelasi oras, singura centrala pe carbune din Romania care valorifica gipsul ca materie prima. In schimb, celelalte centrale pe carbune ajung sa depoziteze slamul in haldele de steril din apropiere. De altfel, Etex Building Performance si-a aratat intentia sa realizeze, pe propria cheltuiala, o investitie de 5-6 milioane de euro intr-o instalatie de uscare si la termocentrala de la Rovinari, care ar permite valorificarea gipsului ca materie prima la fel ca la Turceni.
 
ALLBIMVideoConfAC-iulman and machineALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
noark
BALTIC
viarom
theda mar
Acvatot 2019
grundfos
CDS
leviatan
Ubitech
MAKITA
leviatan
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
BA 2023
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica