Agenda Constructiilor
Duminica, 14 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Sustenabilitate - HeidelbergCement sustine profesorii din 7 scoli din Dambovita, Hunedoara si Neamt
HeidelbergCement sustine profesorii din 7 scoli din Dambovita, Hunedoara si Neamt
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 06 Apr 2021 07:56
Asociatia Bloc Zero, in parteneriat cu Asociatia MaiMultVerde si cu sustinerea HeidelbergCement Romania, lanseaza in luna aprilie „Verde-n fata”, un proiect pilot prin care initiatorii isi propun sa construiasa un cadru solid si sustenabil pentru educatia de mediu, prin intermediul filmului documentar. Proiectul raspunde unei nevoi inca neacoperite din societatea romaneasca si consta in punerea la dispozitie de resurse prin care profesorii din sapte scoli si licee din judetele Dambovita, Hunedoara si Neamt, pot preda notiuni cheie de ecologie si sustenabilitate, intr-o maniera adaptata nevoilor noii generatii de nativi digitali.
Activitatile cheie ale programului includ:
- un training intensiv de formare pentru profesori care sa ii ajute sa abordeze teme legate de mediu si ecologie si sa utilizeze eficient la clasa materialele educationale propuse;
- proiectii de filme documentare cu tematica de mediu in timpul orelor de curs, adresate elevilor;
- o tabara creativa interdisciplinara in cadrul careia 24 de adolescenti vor invata sa documenteze, prin mijloace artistice, diverse aspecte ale problemelor de mediu intalnite in comunitatile lor;
- o revista de banda desenata ilustrata de desenatori profesionisti, pornind de la povestile adunate de adolescenti pe parcursul programului.
Proiectul pune la dispozitia profesorilor un catalog online vast de resurse educationale care cuprinde:
- o selectie diversa de 8 filme de mediu ce include scurtmetraje si lungmetraje, documentare si animatii, care pot fi vizionate la clasa, atat de elevii de scoala generala, cat si de cei de liceu;
- fise de lucru adaptate la subiectele filmelor care includ teme de dezbatere, activitati practice si informatii complementare despre problemele de mediu.
28 de profesori din judetele Dambovita, Hunedoara si Neamt s-au inscris la prima activitate a proiectului - trainingul intensiv de formare. Atelierul se desfasoara online in perioada 5 - 7 aprilie si este format din 3 module:
1. Utilizarea filmului de mediu la clasa
2. Principiile educatiei de mediu
3. Dezvoltarea de activitati complementare documentarelor
Unitatile de invatamant incluse in programul „Verde-n fata” sunt: Scoala Gimnaziala „Diaconu Coresi” Fieni, Liceul Tehnologic „Aurel Rainu” Fieni, Scoala Gimnaziala Baita, Scoala Gimnaziala Soimus, Scoala Gimnaziala Nr. 1 Bicaz Chei, Scoala Gimnaziala „Vasile Mitru” Tasca, Liceul „Carol I” Bicaz.
 
TERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
BMI_Icopal
hidroplasto
FRONTALE
strabag nivel 1
leviatan
Acvatot 2019
hilti
viarom
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CELCO 2020
rigips
CONCEPT STRUCTURE
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere