Agenda Constructiilor
Joi, 26 Noiembrie 2020
Home - Stiri - Sustenabilitate - ROENEF: Avem nevoie de o singura strategie si o viziune unitara privind renovarile
ROENEF: Avem nevoie de o singura strategie si o viziune unitara privind renovarile
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 30 Oct 2020 14:49
"Exista mai multe strategii care au in vedere sectorul renovarii cladirilor. Exista, de asemenea, mai multe entitati care coordoneaza acest proces. Trebuie sa vedem cum ne coordonam, pentru ca, asa cum este abordarea la momentul actual pe elaborarea Planului de Redresare si Rezilienta, am depasit termenul de transmisie a acestei viziuni la Comisia Europeana. Am vrea ca acest plan sa fie construit pe baza unei argumentatii corecte, sa vedem care este valoarea adaugata reala a investitiilor pe care le avem in vedere. Trebuie stabilit la nivel national ca, in Romania, documentul principal dupa care ne ghidam pentru renovarea energetica a cladirilor este Strategia de Renovare pe termen Lung. Daca avem acolo deja 13 miliarde euro asumati, calculati, ca necesari pentru renovarea cladirilor, trebuie sa vedem exact de unde putem lua banii acestia, pas care nu s-a facut inca. Asa cum se discuta acum, pasul acesta se va face dupa momentul avizarii interministeriale a acestei strategii si se va crea un grup de lucru in cadrul secretariatului general al Guvernului pentru a dezbate care sunt sursele de finantare, de unde luam acesti bani. Ar trebui sa facem aceasta analiza acum, sa vedem cati bani putem aloca din fonduri publice, cati din programele europene si este clar ca prin Programul National de Redresare si Rezilienta trebuie sa venim cu diferenta", a declarat Mihai MOIA, Director Executiv ROENEF - Asociatia Romana pentru Promovarea Eficientei Energetice in Cladiri, cu prilejul participarii la video-conferinta EURO-Constructii, ce a avut loc pe 29 octombrie, online.
Cea de-a treia editie a seriei de video-conferinte EURO-Constructii, organizata de publicatia Agenda Constructiilor, a avut loc pe 29 octombrie 2020 si a avut ca subiect de dezbatere "Ce influenta vor avea Planul European Renovation Wave si Programul de finantare Casa Eficienta Energetic pe piata de constructii si in domeniile conexe?".
Evenimentul, ce s-a derulat pe o perioada de aproximativ 4 ore, s-a bucurat de interesul unui numar foarte mare de urmaritori, specialisti in proiectare, constructie si auditori energetici, atingand aproape 2.000 de vizualizari pe Facebook si peste 200 pe Youtube. Partenerii videoconferintei sunt ROCKWOOL Romania, Rehau Polymer Romania, Hilti Romania, Aluprof, CAD-PLAN, Habitat for Humanity si Velux.
Inregistrarea video-conferintei poate fi urmarita aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

VideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMCOVID-19elmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
hilti
rigips

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere