Agenda Constructiilor
Sambata, 08 Mai 2021
 
Home - Stiri - Sustenabilitate - ROGBC: Lansare platforma online dedicata furnizorilor de solutii pentru locuinte verzi
ROGBC: Lansare platforma online dedicata furnizorilor de solutii pentru locuinte verzi
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 03 Mar 2021 15:58
Platforma GreenHomes.Solutions este un tool online dedicat Furnizorilor de Solutii pentru Locuinte Verzi aprobati de RoGBC pentru proiectele rezidentiale ce urmaresc certificarea Green Homes by RoGBC.
Furnizorii de Solutii reprezinta o resursa valoroasa pentru dezvoltatorii de cladiri certificate GREEN HOMES, cea mai cunoscuta schema de certificare verde pentru sectorul rezidential din Romania.
Programul de certificare GREEN HOMES incurajeaza construirea de locuinte mai sanatoase si de calitate, oferind in acelasi timp beneficii financiare pentru ocupanti, precum reducerea costurilor lunare totale cu intretinerea proprietatii. Prin parteneriatul cu Raiffeisen Bank si Alpha Bank Romania, in cadrul programului Ipoteca Verde (Green Mortgage) s-au oferit produse financiare avantajoase pentru proiectele eligibile, cu o abordare integrata a criteriilor „verzi”, dincolo de eficienta energetica.
Denumirea de „Furnizor de Solutii pentru Locuinte Verzi„ se aplica companiilor si specialistilor implicati in proiectarea si constructia locuintelor, precum: arhitecti, proiectanti, ingineri, constructori, producatori si furnizori de materiale de constructie si echipamente pentru operarea cladirii si altii.
Pentru a deveni un ”Furnizor de Solutii pentru Locuinte Verzi„, o companie trebuie sa treaca printr-un proces complex de evaluare tehnica pentru produsul sau serviciul pe care il ofera.
In cazul unei evaluari de succes, RoGBC certifica produsul si include compania respectiva in catalogul online pe platforma GreenHomes.Solutions, ca „Furnizor de Solutii pentru Locuinte Verzi”. Platforma online este usor accesibila si ofera informatii cu privire la produse si servicii tuturor celor interesati si faciliteaza discutii si oportunitati de business.
”Obiectivul pe termen lung al acestei platforme este de a deveni un instrument complet si holistic pentru oricine este interesat de domeniul cladirilor verzi: certificari de sustenabilitate, proiectele certificate, produse si solutii sustenabile ale Furnizorilor, stiri si articole educationale, dar si evenimente conexe. ” afirma Daniel Butucel, Project Specialist RoGBC si coordonatorul platformei.
Pana in prezent, in Romania au fost pre-certificate/certificate Green Homes peste 10.000 de locuinte, in valoare de peste 1,8 miliarde EURO.
Programul GREEN HOMES, initiat de Romania Green Building Council, este recunoscut international si sustinut de catre Directia Generala Energie a Comisiei Europene (DG Energy). RoGBC a primit un grant in cadrul programului de cercetare si inovare al CE Horizon 2020, pentru replicarea programului in alte 11 tari, de la Irlanda pana la Georgia. „SMARTER Finance for Families include 17 organizatii internationale si experti din elita academica.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIMgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
rigips
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
CELCO 2020
Acvatot 2019
hilti
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere