Agenda Constructiilor
Miercuri, 02 Decembrie 2020
Home - Stiri - Sustenabilitate - Saint-Gobain a sarbatorit in toate sediile Ziua Mediului, Sanatatii si Securitatii
Saint-Gobain a sarbatorit in toate sediile Ziua Mediului, Sanatatii si Securitatii
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 19 Oct 2020 09:39
In data de 13 octombrie 2020, Grupul Saint-Gobain a sarbatorit in toate sediile sale, la nivel global, Ziua Mediului, Sanatatii si Securitatii, desfasurata sub sloganul „Aici, totul va fi bine”. Aceasta zi, celebrata de Saint-Gobain la fiecare doi ani, a fost sarbatorita anul acesta in contextul special al crizei sanitare globale.
Astfel, toate activitatile s-au desfasurat in deplina conformitate cu respectarea regulilor de preventie COVID-19 si au pus accentul pe prioritatile noastre: sanatatea si siguranta tuturor membrilor echipei Saint-Gobain Romania si grija fata de mediu, ce se reflecta si prin apartenenta noastra la “Safety Millionaires Club”.
Cu acest prilej, in toate sediile au fost vizionate mesajele video transmise de Presedintele-Director General, Directorul Executiv al Grupului Saint-Gobain si de CEO-ul Saint-Gobain Romania. Au fost organizate ateliere online pe teme precum sanatatea mintala, combaterea risipei alimentare si un curs de prim ajutor, la care au participat colegi din toata tara.
Colegii de la Saint-Gobain ABRASIVES au organizat la Satu Mare un exercitiu practic privind situatiile de urgenta (alarmare, evacuare, stingere incendiu, demonstratii practice pentru utilizarea stingatorului) si au participat la discutii deschise privind siguranta la locul de munca, cu accent pe regulile de preventie SARS-COV2.
La fabrica de sticla Saint-Gobain GLASS din Calarasi au avut loc atat evenimente online (Teams), cat si evenimente ce au necesitat participarea fizica. Accentul a fost pus pe necesitatea identificarii si prevenirii riscurilor, participantii fiind implicati in actiuni precum exercitii de ergonomie, exercitii practice de colectare selectiva a deseurilor, identificare pericole folosind ochelarii cu tehnologia “virtual reality”, cursuri de prim ajutor, masuri de preventie COVID-19 si SMAT-uri de calitate.
Colegii de la Saint-Gobain ISOVER au organizat la Ploiesti discutii despre protectia mediului, a sanatatii si despre standardele de Securitate ale Grupului Saint-Gobain. Au organizat un toolbox talk pe liniile de productie si, impreuna cu colegii din celelalte departamente, au facut SMAT-uri prin care au incercat sa identifice cu precadere punctele pozitive din comportamentul colegilor si sa le ofere feed-back.
La Pietta Glass Working, in Valenii de Munte, Ziua MSS a fost marcata prin exercitii teoretice si practice privind utilizarea stingatorului de incendiu, discursuri ale managementului local care au punctat importanta securitatii, sanatatii, respectarea regulilor de preventie SARS-COV-2 si a parcursului Grupului nostru catre zero emisii nete de carbon. Pastrand traditia, simbolul EHS a fost reconstruit din umbrele inscriptionate cu mesajul "Aici, totul va fi bine!", punand accent pe protectia oferita de Saint-Gobain membrilor echipei sale.
La Saint-Gobain RIGIPS, in Turda, au avut loc discutii pe teme precum sanatatea si securitatea muncii, protectia mediului inconjurator, regulile de preventie COVID-19 si instruiri privind utilizarea uneltelor digitale e-SMAT.
Colegii de la Saint-Gobain SEKURIT au realizat workshopuri pe fiecare linie, unde s-au prezentat si analizat evaluarea riscurilor de sanatate si securitate in munca, evaluarea aspectelor de mediu in cadrul proceselor in care sunt implicati, identificarea si semnalizarea imbunatatirilor realizate in sfera EHS in fiecare proces, precum si programul „Dare to take care”. Echipa de management a fost implicata in explicarea Politicii EHS si a obiectivelor propuse prin exemple clare in cadrul fiecarui proces, SMAT-uri si Gemba walks.
 
ALLBIMelmas_1octCOVID-19AUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
rigips
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere