Agenda Constructiilor
Luni, 25 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Sustenabilitate - SAINT-GOBAIN implica toti angajatii in atingerea neutralitatii prin Fondul de Carbon
SAINT-GOBAIN implica toti angajatii in atingerea neutralitatii prin Fondul de Carbon
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 15 Apr 2021 13:46
Pentru implicarea angajatilor in atingerea neutralitatii carbonului pana in 2050 si contributia acestora la atingerea obiectivului Grupului cu privire la reducerea emisiilor de CO2 pana in 2030, Saint-Gobain lanseaza un Fond intern de Carbon. Implementat mai intai intr-o regiune pilot, Europa de Nord , acesta vizeaza accelerarea reducerii emisiilor de CO2 non-industriale prin actiunile cotidiene ale angajatilor si investitii la punctele de lucru.
Domeniile acoperite de aceste investitii sunt in principal legate de mobilitatea durabila a angajatilor, energiile regenerabile si imbunatatirea bunastarii si a eficientei energetice in amplasamentele Saint-Gobain.
Acest fond are la baza pretul intern al carbonului fixat de Grup pentru investitii, majorat recent la un echivalent de 50 EUR / tona de CO2, si converteste o parte din emisiile de CO2 in bani pentru a finanta proiecte care au ca scop reducerea amprentei de carbon a Grupului, creand astfel un cerc virtuos. Proiectele, propuse si selectate de angajati, vizeaza punctele de lucru unde acestia isi desfasoara activitatea.
„Fondul de Carbon incurajeaza fiecare angajat sa vina cu cele mai bune initiative, de la mici actiuni de zi cu zi la investitii cu impact ridicat, oriunde lucreaza. Sunt mandru de implementarea acestui fond in Regiunea Europei de Nord, care va fi urmat de alte proiecte similare in cadrul Grupului”, a declarat Patrick Dupin, Vicepresedinte Senior, CEO Europa de Nord.
Infiintarea Fondului de Carbon face parte din eforturile Saint-Gobain de a reduce emisiile de tipul 1 si 2 cu 33% si cele de tipul 3 cu 16% pana in 2030. Acest fond completeaza cheltuielile de capital multianuale finantate de Grup in acest domeniu. Pana in 2030, Saint-Gobain va aloca anual un buget pentru investitii in domeniul cercetarii si dezvoltarii de aproximativ 100 de milioane EUR pentru a reduce emisiile industriale de CO2.
 
TERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulgamma_2021AUTODESKjungheinrich
ROCKWOOL 196
In curand editia
OCTOMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
hidroplasto
hilti
CELCO 2020
leviatan
Ubitech
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
rigips
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
bienala
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere