Agenda Constructiilor
Miercuri, 21 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Sustenabilitate - UBC3 Timisoara devine singura cladire certificata LEED Platinum din afara Capitalei
UBC3 Timisoara devine singura cladire certificata LEED Platinum din afara Capitalei
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 02 Iul 2020 12:58
Cladirea de birouri United Business Center 3 (UBC 3) din ansamblul mixt Iulius Town Timisoara a primit, recent, cea mai inalta certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) - Platinum - conform standardului Building Design and Construction: Core and Shell, din partea US Green Building Council (USGBC). Astfel, este prima cladire office din afara Capitalei care a atins acest standard de excelenta si, in functie de punctajul obtinut (88), in top trei la nivel national.
Tot recent, si UBC 1 din acelasi ansamblu a primit certificarea LEED Gold conform aceluiasi standard.
"Rezultatele obtinute reprezinta materializarea angajamentului companiei Iulius de a dezvolta mai mult decat cladiri de birouri moderne, ci cladiri ale viitorului, sustenabile, eficiente energetic si prietenoase cu mediul. Toate proiectele realizate de Iuli sunt construite si operate cu respectarea principiilor pentru cladiri verzi si ne bucura sa avem in portofoliu o cladire cu cea mai inalta certificare in materie de sustenabilitate, Platinum", a spus Laurentiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timisoara. 
Cladirile de birouri dezvoltate de Iulius implementeaza strategii si solutii tehnologice pentru obtinerea unei performante ridicate si optimizare a costurilor. Sunt concepute pentru a oferi spatii extinse, cu un grad ridicat de lumina naturala, realizat prin fatadele din sticla special tratata pentru eficienta termica. Sunt proiecte care faciliteaza mobilitatea urbana, fiind dotate cu vestiare si dusuri pentru cei care vin la birou cu bicicleta. De asemenea, dispun de un sistem integrat de management, care permite centralizarea tuturor sistemelor de monitorizare si control ale cladirilor pe o singura platforma, asigurand o administrare eficienta, costuri reduse de operare si un  nivel maxim de securitate. Astfel de sisteme sunt implementate in proiecte precum aeroporturile din Dubai si Singapore sau O2 Arena, din Berlin.
"In procesul de certificare, UBC 3 a excelat la capitole cum sunt conectivitatea, facilitarea transportului alternativ, designul inovator, reducerea consumului de apa, performanta energetica, materiale reciclate ori cu emisii reduse, acestea fiind printre parametrii pentru care a primit punctaj maxim. Este un rezultat excelent, care urca Timisoara in topul «verde» al oraselor din Romania", a declarat Razvan Nica, Managing Director BuildGreen, compania de consultanta care a obtinut certificarea. 
***
UBC 3 a fost inaugurata in 2019 si, alaturi de UBC 1 si UBC 2, formeaza polul regional de business din vestul tarii, cu o suprafata totala inchiriabila de 50.000 mp. Acestea sunt integrate in Iulius Town Timisoara, singurul ansamblu mixt din regiune, o investitie de peste 442 de milioane de euro a companiilor Iiulius si Atterbury Europe. In prezent, la Timisoara se construieste si cea mai inalta cladire din Romania, UBC 0, care va avea 27 de etaje, 155 metri inaltime si o suprafata inchiriabila de 52.000 mp. 
In portofoliul office al companiei Iulius sunt 12 cladiri office clasa A (sase in Palas Iasi, trei in Iulius Town Timisoara si trei in proximitatea Iulius Mall Cluj), cu o suprafata totala de 146.200 mp. Acestea integreaza sediile a peste 60 de companii, cu mai mult de 15.000 de angajati.
 
VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKelmas_1octCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
rigips
hilti
strabag nivel 1
CELCO 2020
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere