Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - VDMA: Sectorul utilajelor de constructii intre vanzari record si perspective sumbre
VDMA: Sectorul utilajelor de constructii intre vanzari record si perspective sumbre
Utilaje & Echipamente Publicat de Ovidiu Stefanescu 22 Aug 2023 06:05
Producatorii de echipamente de constructii si materiale care fac parte din asociatia germana de profil, VDMA, au avertizat la inceputul acestui an asupra pericolului unei tendinte de scadere a vanzarilor, ce se va instala in perioada urmatoare. Industria de profil traieste, in prezent, din comenzile de anul trecut. Pentru 2023, membrii VDMA se asteapta la un nou record al incasarilor, cu o crestere reala prognozata de pana la zece procente. Capacitatea de a livra s-a imbunatatit, deoarece companiile au la dispozitie toate componentele si materialele necesare, dupa cum a rezultat in urma sedintei consiliului de administratie al VDMA de la jumatatea lunii iulie a.c. Aceasta situatie este insa datorata exclusiv comenzilor deja inregistrate si care se afla in diverse faze de executie.
Actualmente, acumularea respectiva scade treptat, intrucat numarul noilor solicitari este in continua scadere. In perioada ianuarie-mai 2023, cererea a inregistrat deja un declin de 19% la utilaje si 23% la materiale. Numai in Europa de Vest, ajustarea negativa a fost de aproape 50%. Scaderea economica, ca urmare a cresterii ratelor dobanzilor, se face simtita in special in constructiile rezidentiale din Europa si America de Nord, iar fenomenul se repercuteaza inclusiv asupra domeniului analizat. Prognozele curente avertizeaza ca incepand cu luna octombrie a acestui an este extrem de probabila instalarea unui trend negativ al vanzarilor, in cazul in care ritmul actual de preluare a comenzilor noi nu se imbunatateste.
Pe plan mondial, competitivitatea companiilor cu linii productie in Europa este restrictionata de o birocratie excesiva si suprareglementata. Daca intervin si alti factori, cum ar fi cresterea preturilor la constructii si materiale, precum si sporirea permanenta a ratei dobanzii, industria va avea de suferit, au afirmat oficialii VDMA, care au subliniar ca Europa trebuie sa redevina mai interesanta pentru investitii, care in prezent sunt orientate catre America de Nord si China. 
Ingrijorari similare au fost manifestate si de reprezentantii sectorului de materiale de constructii, care au aratat ca, din punctul lor de vedere, China este mai mult o piata de export, in 2022 tara fiind lider in ceea ce priveste livrarile in strainatate. Situatia din industria imobiliara este inca ingrijoratoare, iar riscul ca bula imobiliara sa se sparga este mai mare ca oricand, cu atat mai mult cu cat in China exista deja o supracapacitate enorma in sectorul constructiilor rezidentiale. Pentru informatii suplimentare, click aici
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
viarom
rigips
EDIT-Structural
siniat
MAKITA
quadratum
ness project
Acvatot 2019
konsent
CDS
theda mar
concelex
noark
ERBASU CONSTRUCT
leviatan

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander