Agenda Constructiilor
Marti, 27 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - 24REAL: Piata de birouri din Capitala isi revine dupa etapa de scadere accentuata
24REAL: Piata de birouri din Capitala isi revine dupa etapa de scadere accentuata
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 08 Oct 2020 13:53
Piata de birouri din Capitala da usoare semne de revenire, dupa o perioada in care volumul tranzactiilor a scazut considerabil. Echipa 24REAL, una dintre cele mai dinamice companii de consultanta imobiliara specializate in servicii de inchirieri pentru spatii de birouri cu suprafete de cel mult 1.000 mp, a inregistrat cele mai bune rezultate din acest an pe parcursul lunii septembrie, cand a reusit vanzarea cu succes a unei cladiri de birouri, cat si securizarea unui numar de noua tranzactii de spatii office in Bucuresti.
In ciuda schimbarilor bruste aparute ca urmare a masurilor de limitare ale raspandirii COVID-19, dar si cauzate de o incertitudine la nivelul pietei imobiliare, luna septembrie a fost pentru 24REAL cea mai buna din acest an si in topul perioadelor cu cele mai multe tranzactii incheiate cu succes.
„Piata traverseaza un val pozitiv, resimtit inca din perioada verii, cand numarul de solicitari a crescut constant. Am primit cereri pentru relocari, extinderi ale spatiilor ocupate, cat si decizii ale unor chiriasi de a-si achizitiona propria cladire de birouri si a renunta la costul reprezentat de chiria lunara. Sunt decizii interne ale companiilor, in functie si de activitatea desfasurata de catre acestea. Avem, insa, un client, companie multinationala din Germania, care tocmai si-a triplat suprafata inchiriata, pentru un spatiu de birouri ultra-modern din proiectul Timpuri Noi Square, dezvoltat de catre Vastint Romania”, a declarat Constantin Capraru, managing partner 24REAL
Specialistii 24REAL au reusit in ultimele saptamani vanzarea cu succes a unei cladiri de birouri de circa 1.000 mp din zona de Nord a Capitalei, cartierul Aviatiei, cu 1,5 milioane de euro, catre o companie din domeniul medical, fiind una dintre cel mai mari tranzactii ale companiei din acest an.
Sfarsitul verii a adus si cel mai mare numar de tranzactii deblocate, pe fondul perioadei declansate de starea de urgenta, respectiv continuarea cu perioada starii de alerta. Echipa de consultanti 24REAL a securizat in ultimele saptamani nu mai putin de noua tranzactii, respectiv peste doua negocieri incheiate cu succes pe saptamana, pentru companii din domeniile IT, amenajari interioare, servicii postale si livrari sau servicii financiare, in parcuri de birouri din Capitala, printre acestea numarandu-se Timpuri Noi Square, Eliade Tower, Preciziei Business Center sau Metav Business Park.
„Avem cerere foarte mare, ne apropiem chiar de normalul perioadei de toamna pentru piata serviciilor de consultanta imobiliara, ceea ce nu poate decat sa ne indice ca asistam la o usoara panta de revenire. Suntem foarte aproape de a finaliza negocierile cu mai multe companii multinationale din regiune care vor sa intre pe piata locala. Principalele cerinte pe care le-am observat in procesul de negociere tin de regulile de distantare, de curatenie si siguranta sanitara, majoritatea cererilor fiind pentru spatii individualizate, in zone ferite de aglomeratie. Evolutia ascendenta a numarului de tranzactii vine pe fondul unei bune cunoasteri a pietei de catre echipa 24REAL, prin identificarea de solutii flexibile si printr-o foarte buna mediere intre proprietarii cladirilor de birouri si companiile care sunt in cautarea unor spatii de lucru pe termen mediu si lung”, a adaugat Constantin Capraru.
Potrivit 24REAL, in acest an se estimeaza un volum total de tranzactionare pe piata de birouri de aproximativ 200.000 mp.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulelmas_1octAUTODESKCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere