Agenda Constructiilor
Luni, 29 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - BEI a imbunatatit usor estimarile privind cresterea economiei globale in 2023
BEI a imbunatatit usor estimarile privind cresterea economiei globale in 2023
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 11 Apr 2023 09:45
Presedintele Grupului Bancii Mondiale, David Malpass a anuntat luni ca institutia financiara internationala si-a imbunatatit estimarile referitoare la avansul inregistrat in 2023 de economia mondiala, pana la 2%, de la 1,7% cat estima in luna ianuarie, adaugand insa ca incetinirea fata de cresterea solida inregistrata in 2022 va agrava problema datoriilor pentru tarile in curs de dezvoltare, transmite Reuters.
La un briefing de presa organizat cu ocazia debutului reuniunilor de primavara ale Fondului Monetar International si Bancii Mondiale, David Malpass a precizat ca revizuirea in sus are legatura cu imbunatatirea perspectivelor referitoare la revenirea Chinei dupa restrictiile din timpul pandemiei de COVID-19. Potrivit celor mai recente estimari, economia chineza ar urma sa inregistreze o crestere de 5,1% in acest an, comparativ cu un avans de 4,3% estimat in raportul din luna ianuarie al Bancii Mondiale.
In plus, economiile avansate, inclusiv SUA, inregistreaza performante usor mai bune decat estima in ianuarie Banca Mondiala, a spus Malpass.
Pe de alta parte, presedintele Bancii Mondiale a avertizat ca turbulentele din sectorul bancar si preturile mai mari ale petrolului ar putea pune, inca odata, presiuni in jos asupra perspectivelor de crestere la finele acestui an.
De asemenea, Malpass a informat ca reuniunile tehnice care au avut loc recent cu oficialii chinezi ar putea "sparge gheata" cu privire la o posibila miscare in directia unei reduceri de datorii pentru tarile sarace. Potrivit lui Malpass, China ar putea astfel sa dobandeasca un usor avantaj politic la un cost relativ redus pentru institutiile sale financiare. "Din punctul de vedere al institutiilor chineze, nu este vorba de o suma importanta. Este in avantajul Chinei sa faca aceasta miscare", atat din punct de vedere economi cat si politic, a spus Malpass.
Guvernatorii bancilor centrale, ministri de Finante si participanti din peste 180 de tari sunt asteptati incepand de luni la Washington pentru reuniunile de primavara ale Fondului Monetar International si Bancii Mondiale. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
noark
leviatan
Ubitech
viarom
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
rigips
siniat
ness project
strabag nivel 1
quadratum
concelex
EDIT-Structural
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
CDS

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander