Agenda Constructiilor
Luni, 26 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - HABITAT: Petitia Build Solid Ground pentru accesul la apa si locuinte adecvate
HABITAT: Petitia Build Solid Ground pentru accesul la apa si locuinte adecvate
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 18 Mai 2020 15:27
Pana in anul 2030, unul din patru oameni din intreaga lume va trai in conditii grele. Provocarea neasteptata, sub forma pandemiei COVID-19, este un alt motiv urgent pentru a ne asigura ca oamenii au acces la locuinte adecvate, astfel incat sa-si protejeze sanatatea lor si a familiilor lor.
In Europa zilelor noastre, tinerii nu isi pot permite sa-si inchirieze un apartament in marile orase; totodata, din ce in ce mai multe familii au dificultati la plata facturilor de utilitati. Mai mult de jumatate din populatia lumii de la orase traieste in asezari informale. Avand in vedere faptul ca in timpul acestei pandemii oameni trebuie sa ramana in case pentru a se proteja impotriva coronavirusului, o locuinta corespunzatoare reprezinta o chestiune de viata si de moarte.
Locuinta este acum mai importanta ca oricand si Uniunea Europeana poate juca un rol important in acest sens.
Alatura–te Habitat for Humanity si cere UE sa:
- Prioritizeze locuirea accesibila in urmatoarea perioada bugetara 2021-27, in special pentru tarile din emisfera sudica.
- Creasca finantarea pentru accesul la apa si facilitati sanitare si pentru modernizarea asezarilor informale, pentru a proteja societatea impotriva bolilor.
- Includa solutii pentru saracia energetica in Pactul Verde European, prin masuri financiare concrete.
Situatia
Mai mult de jumatate din populatia planetei traieste in zone urbane. Se estimeaza ca pana in 2050 populatia urbana aproape se va dubla, aceasta urmand sa includa alte 2,5 miliarde de persoane la nivel global. Orasele vor continua sa creasca pe masura ce oamenii isi cauta locuri de munca, stabilitate si promisiunea unei vieti mai bune. Cu toate ca s-au inregistrat unele progrese, capacitatea de a satisface cererea de locuinte a populatiei urbane la nivel global este in prezent depasita de ritmul urbanizarii. Una din 8 persoane traieste intr-o asezare informala la nivel global.
Aceasta pandemie de Coronavirus a scos in evidenta importanta pe care o are locuinta, ca mijloc de protectie impotriva maladiilor mortale. O casa corespunzatoare a devenit cel mai important leac. Dar nu toata lumea are acces la el. Organizatia Habitat for Humanity este constienta de faptul ca, fara locuinte adecvate si accesibile si fara drepturi funciare, tot mai multe familii sunt amenintate de saracie si nesiguranta. O locuinta decenta reprezinta baza pentru indivizi si familii, pentru societatea in care traim si pentru economia din care facem parte cu totii.
Cu toate acestea, multe tari sunt inca nepregatite si nu au capacitatea sa raspunda nevoilor in crestere in ceea ce priveste traiul in mediul urban. Cresterea estimata a populatiei globale cu 1,18 miliarde pana in 2030, asociata cu cererea actuala de locuinte, inseamna ca aprox. 2 miliarde de persoane vor avea nevoie de locuinte adecvate pana in 2030. Acest aspect reprezinta o provocare fara precedent in domeniul locuirii.
De ce sa semnez petitia acum?
Uniunea Europeana, cel mai mare donator pentru dezvoltare din lume, are oportunitatea si responsabilitatea unica de a ajuta tarile partenere din Sudul global sa-si intensifice eforturile in ceea ce priveste satisfacerea nevoilor de locuire. Urmatoarea perioada bugetara a UE, pentru anii 2021-27, este unul dintre instrumentele cheie cu ajutorul caruia UE poate ajuta milioane de oameni sa-si imbunatateasca conditiile in care locuiesc, protejandu-i astfel impotriva coronavirusului.
Comisia Europeana a lansat Pactul Verde European pentru a adresa provocarile legate de criza climatica. Nucleul acestei initiative este „valul de revitalizare” a cladirilor existente si concentrarea pe reducerea saraciei energetice, pentru a se asigura o Tranzitie echitabila catre Economia Verde.
Impreuna construim un viitor mai bun. Semneaza petitia aici!
 
elmas_1octVideoConfAC-iulALLBIMCOVID-19AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
CELCO 2020
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
hilti
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere