Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Martie 2021
 
Home - Stiri - Actualitatea interna - INS: Tendinta de scadere a activitatii din constructii se mentine pana in luna martie
INS: Tendinta de scadere a activitatii din constructii se mentine pana in luna martie
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 29 Ian 2021 12:46
Potrivit estimarilor din luna ianuarie 2021, activitatea de constructii se va mentine pe un trend descrescator, marcat de scaderea volumului productiei (sold conjunctural -15%) si a numarului de salariati (sold conjunctural -6%), cel putin pana in luna martie a.c. Totusi, dinamica se tempereaza fata de estimarile realizate in decembrie pentru perioada iernii. Totdata, in domeniu se estimeaza si o crestere moderata a preturilor lucrarilor de constructii (sold conjunctural +10%), conform previziunilor Institutului National de Statistica (INS) pentru perioada ianuarie – martie 2021.
Soldul conjunctural indica perceptia managerilor intreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen si nu trebuie confundata cu ritmul cresterii sau scaderii oricarui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obtinut ca diferenta intre procentajul managerilor care au ales varianta pozitiva a fenomenului si procentajul celor care au indicat varianta negativa, precizeaza analistii.
Documentul statistic indica o contractie moderata in toate sectoarele economiei, cu scaderea numarului de salariati in toate domeniile, cu exceptia comertului cu amanuntul.
 
Industria prelucratoare
In cadrul anchetei de conjunctura din luna ianuarie 2021, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural 0%). Pentru activitatea de fabricare a autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor se va inregistra crestere (sold conjunctural +25%). Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -4% pe total industrie prelucratoare.
Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +9%).
 
Comertul cu amanuntul
In sectorul comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de scadere moderata a activitatii economice (sold conjunctural -7%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra relativa stabilitate (sold conjunctural +3%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +11%). Managerii societatilor comerciale estimeaza crestere moderata a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +13%).
 
Serviciile
Conform estimarilor din luna ianuarie 2021, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste scadere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural -15%). In sectorul de servicii se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -3%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +3%).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTgamma_2021ALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
hidroplasto
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere