Agenda Constructiilor
Luni, 25 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Actualitatea interna - KIWI & Storia: Numarul de credite ipotecare a crescut cu 50% in ultimele 12 luni
KIWI & Storia: Numarul de credite ipotecare a crescut cu 50% in ultimele 12 luni
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 26 Iul 2021 12:07
Valoarea creditelor intermediate de KIWI Finance in primele sase luni ale acestui an este peste 700 de milioane de lei, cu 45% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, numarul contactarilor pe Storia.ro, platforma de imobiliare cu cele mai multe anunturi din piata, a crescut cu 30% in primul semestru din 2021 comparativ cu primul semestru al anului 2020. Aceste cifre ne arata atat un interes crescut al romanilor pentru achizitionarea unei locuinte cat si o efervescenta a pietei imobiliare. Cum a evoluat piata de creditare in acest an si care este este volumul creditului mediu in cele mai mari orase din Romania sunt informatii din ultima analiza KIWI Finance.
 
Cum arata valoarea creditului mediu in orasele cele mai mari din tara
Numarul total al creditelor ipotecare acordate in Romania a crescut cu 30% in luna mai fata de luna ianuarie a acestui an si cu 49% fata de luna mai a anului trecut.
„In 2021 a continuat efervescenta achizitiilor imobiliare situata pe un trend continuu crescator in ultimii sapte ani. Principalii factori sunt cresterea cererii solvabile, nevoia locativa mare, dobanzile si costurile creditelor la minime istorice, cresterea veniturilor medii si cresterea plajei de venituri mari, randamentele interesante si sustenabile si interesul crescut de achizitie al romanilor din strainatate. In acelasi timp, ritmul constructiilor noi a crescut si avem anuntate proiecte mari si foarte mari (sute sau chiar mii de unitati) care au un factor mare de leverage. Pentru a doua parte a anului urmarim presiunea pe costuri - materiale si forta de munca pe de o parte si sustenabilitatea cererii care contrabalanseaza tendinta de incalzire a pietei. Avem mai putine unitati noi ajunse la finalizare fata de prima parte a anului, ceea ce va duce cel mai probabil la o crestere a cererii pe piata secundara,” a declarat Anca Bidian, CEO KIWI Finance.
Conform datelor KIWI Finance, creditul mediu a crescut cu 4% in iunie fata de ianuarie, iar anualizat brokerul se asteapta la o crestere de 7-8%. Creditul mediu pe tara este de aproximativ 300.000 lei, in timp ce in Bucuresti se indreapta spre 350.000 lei. Cel mai mare credit mediu din tara este in Cluj, cu o valoare de peste 350.000 lei, in timp ce in alte orase mari ca Timisoara si Constanta inca se pastreaza in media nationala. In Iasi, creditul ipotecar mediu ajunge la 270.000 lei.
„Datele publicate de KIWI Finance si Storia.ro ne arata o crestere importanta in zona de creditare si totodata un interes crescut fata de anunturile imobiliare. Ne bucuram ca, prin intermediul parteneriatului dintre Storia.ro si KIWI Finance, care a implinit deja trei luni, utilizatorii nostri se pot concentra pe gasirea casei visurilor lor, in timp ce pot apela si la expertiza valoroasa a brokerilor KIWI, astfel incat sa poata lua cea mai buna decizie in legatura cu finantarea locuintei lor,” a declarat Razvan Voicu, General Manager Storia.ro & OLX Imobiliare.
Parteneriatul dintre Storia.ro si KIWI Finance pune la dispozitia utilizatorilor Storia.ro o pagina dedicata creditarii, cu informatii utile in achizitionarea unei locuinte. Pagina a fost accesata pana in prezent de peste 200.000 de utilizatori din intreaga tara, iar 4.500 dintre acestia au initiat comunicarea cu un broker KIWI Finance prin completarea formularului de pe platforma.
 
ALLBIMAUTODESKTERAPLASTgamma_2021jungheinrichVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
In curand editia
OCTOMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
strabag nivel 1
hidroplasto
cv water 2021
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Acvatot 2019
leviatan
rigips
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
AHK 2018
econet
bienala
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere