Agenda Constructiilor
Joi, 18 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - MDLPA: Autoritatile locale au depus cereri 1,92 miliarde euro pentru dezvoltare
MDLPA: Autoritatile locale au depus cereri 1,92 miliarde euro pentru dezvoltare
Actualitatea interna Publicat de AG&F 01 Iul 2022 12:14
Au fost accesate 1,92 miliarde euro disponibile din Fondul local, componenta a Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR), prin care Ministerul Dezvoltarii sprijina dezvoltarea localitatilor si o infrastructura mai prietenoasa cu mediul - a anuntat ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, Cseke Attila, in urma incheierii, din 30 iunie, a apelului de proiecte.
Sistemul simplu si nebirocratic de depunere online a cererilor de finantare, pe platforma pusa la dispozitie de Minister, a permis evaluarea rapida a acestora, motiv pentru care au fost semnate deja, in luna iunie, primele 6 contracte de finantare pentru aceasta componenta a PNRR, a precizat Cseke Attila.
Autoritatile publice au depus in total 4.012 cereri pentru dezvoltarea durabila a localitatilor din Romania, prin investitii in infrastructura locala care vor sustine atat rezilienta si tranzitia verde a zonelor urbane si rurale, cat si reducerea disparitatilor teritoriale la nivel regional, intra-regional si intra-judetean.
Prin aceasta componenta, cu un buget total de 2,73 miliarde euro, Ministerul Dezvoltarii va construi locuinte eficiente energetic pentru tineri si specialisti din sanatate si invatamant, va investi in mobilitatea urbana verde, prin innoirea parcului de vehicule nepoluante destinate transportului public, cu emisii zero de gaze de esapament, va achizitiona puncte de reincarcare pentru vehiculele electrice si va realiza piste pentru biciclete in localitati.
 
S-au accesat toate fondurile disponibile
Din investitiile finantate, autoritatile locale au accesat toate fondurile disponibile pentru elaborarea planurilor de amenajare a localitatilor, necesare pentru o strategie de dezvoltare optima a acestora. Totodata, fondurile pentru pistele de bicicleta, autobuze lungi pentru transportul in comun urban, troleibuze si statiile de incarcare electrice aferente acestora, precum si pentru achizitionarea unor sisteme inteligente de management al transportului public in comun au fost accesate aproape in totalitate.
Ministrul a precizat: autoritatile locale vor mai avea la dispozitie putin peste 800 milioane de euro pentru proiecte de dezvoltare durabila, pentru care Ministerul va deschide o a doua runda de apeluri de proiecte, in care pot fi accesate fonduri pentru reabilitarea cladirilor publice din mediul rural, construirea de locuinte pentru tineri si specialisti, dar si tramvaie, microbuze si autobuze electrice mai mici.
Ministrul a amintit: unitatile administrativ-teritoriale au avut la dispozitie, in prima runda, fonduri prealocate, din care au ales investitiile necesare pentru fiecare comunitate locala in parte. Prin aceasta masura s-a asigurat dezvoltarea echitabila a teritoriului Romaniei.
Dupa cum este cunoscut, si pentru Componenta 5 din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) - Valul Renovarii, apelul de proiecte a fost inchis in data de 30 mai, termen la care au fost depuse 1.437 de proiecte privind eficientizarea energetica si asigurarea sigurantei seismice si la incendiu a cladirilor multietajate rezidentiale si publice - a precizat ministrul - si au fost semnate deja primele 17 contracte de finantare cu beneficiarii proiectelor depuse.
Totodata, a fost lansat si ultimul apel de proiecte din cadrul celor 20 de jaloane asumate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, prin PNRR, cu un buget de 299 milioane de euro, pentru constructia a peste 100 de crese noi, moderne si prietenoase cu mediul si, pana astazi, au fost depuse 40 de cereri.
 
VideoConfAC-iulALLBIMTERAPLASTAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
hilti
BMI_Icopal
leviatan
leviatan
Ubitech
CELCO 2020
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
viarom
MAKITA
strabag nivel 1
FRONTALE
hidroplasto
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere