Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Martie 2021
 
Home - Stiri - Actualitatea interna - MDLPA elaboreaza un proiect de lege privind reducerea decalajelor de dezvoltare
MDLPA elaboreaza un proiect de lege privind reducerea decalajelor de dezvoltare
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 16 Feb 2021 12:00
In vederea reducerii disparitatilor teritoriale la nivel national, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA), ca autoritate responsabila cu dezvoltarea teritoriala durabila, a initiat un grup de lucru intern pentru elaborarea unui pachet de masuri integrate ce vor fi aprobate prin lege.
Masurile propuse vor viza aspecte institutionale si de infrastructura conectiva si edilitara, inclusiv facilitati economice si fiscale, precum si alte tipuri de interventii care sa conduca la cresterea conditiilor de viata, limitarea migratiei populatiei si, implicit, la reducerea decalajelor majore intre regiuni, judete si medii de rezidenta.
Prin urmare, la nivelul fiecarui judet, vor fi identificate UAT-urile rurale pentru care vor fi propuse spre implementare o serie de proiecte care sa asigure infrastructura necesara si sa dezvolte capacitatea institutionala. De asemenea, pentru orasele mici, cu probleme sociale si economice, identificate in baza unor criterii obiective, vor fi propuse masuri care sa conduca la cresterea calitatii vietii si la asigurarea oportunitatilor economice.
”Fiecare cetatean, indiferent de localitatea in care traieste, are dreptul la dezvoltare. Avem nevoie de masuri concrete pentru a reduce decalajele dintre nivelul de dezvoltare a regiunilor, judetelor si a localitatilor din interiorul acestora”, a subliniat Cseke Attila, ministrul dezvoltarii.
La finalul anului 2020, MDLPA a elaborat rapoartele privind starea teritoriului si zonele rurale in declin, care evidentiaza o serie de tendinte negative care genereaza decalaje majore de dezvoltare intre regiuni, judete si medii de rezidenta, in functie de specificitatile geografice, oportunitatile economice, infrastructura conectiva, capitalul uman si conjucturile istorice.
 
AUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIMgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
hidroplasto
rigips
CELCO 2020
hilti
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere