Agenda Constructiilor
Marti, 20 August 2019
 
Home - Stiri - Actualitatea interna - MDRAP: CNI deschide anual peste 300 de noi santiere de investitii publice
MDRAP: CNI deschide anual peste 300 de noi santiere de investitii publice
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 16 Mai 2019 06:43
La data de 15 mai a.c., la Palatul Victoria, a avut loc o conferinta sustinuta de vicepremierul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in cadrul careia au fost prezentate principalele programe implementate de catre Compania Nationala de Investitii – CNI SA.
„Programele CNI S-au concretizat in cel putin 20 de obiective de investitii in fiecare judet din Romania si in deschiderea a peste 300 de santiere in toata tara, in fiecare an”, a precizat viceprim-ministrul Guvernului Romaniei.
Conform prezentarii, programul national de constructii de interes public sau social (derulat de CNI incepand cu anul 2014) cuprinde subprogramele:
► Unitati sanitare din mediul urban;
► Institutii de invatamant superior de stat;
► Lucrari in prima urgenta;
► Blocuri in zone defavorizate;
► Sali de sport;
► Complexuri sportive;
► Bazine de inot;
► Patinoare artificiale;
► Asezaminte culturale;
► Sali de cinematograf;
► Alte tipuri de obiective (obiective privind infrastructura justitiei, piete agroalimentare, centre sociale sau de recuperare, reabilitare monumente
istorice etc.).
„Ca exemplu, printre altele, la subprogramul de lucrari in prima urgenta, in momentul de fata sunt contractate 28 de obiective de investitii. Subprogramul vizeaza: reabilitarea infrastructurii rutiere (drumuri, podete etc.), in special in cazul obiectivelor afectate de fenomene meteorologice deosebite precum inundatiile, executarea de lucrari in scopul prevenirii si atenuarii efectelor riscurilor naturale cauzate de cutremure de pamant, inundatii, alunecari de teren, tasari si/sau prabusiri de teren etc., consolidarea unor cladiri sau obiective de importanta afectate de cutremure sau alunecari de teren (amintim aici biserici, unitati de invatamant, diguri, ziduri de sprijin etc.). La subprogramul ce include unitati sanitare din mediul urban, in momentul de fata sunt contractate noua obiective de investitii. Astfel, in implementare se afla 17 obiective (contractate, achizitie sau cu indicatori aprobati), in valoare de 263,1 milioane de lei, 88 de solicitari fiind incluse pe lista sinteza. Subprogramul vizeaza: sprijinirea dezvoltarii sistemului sanitar romanesc, modernizarea si reabilitarea unitatilor sanitare existente in mediul urban, imbunatatirea conditiilor de spitalizare in spitalele judetene si municipale, asigurand accesul pacientilor in unitati sanitare care sa respecte normele de igiena si sa fie conforme standardelor”, a mai precizat Vasile-Daniel Suciu. Pentru a descarca prezentarea investitiilor CNI, asa cum a fost sustinuta de vicepremier si ministrul de resort, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 144 (August 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023