Agenda Constructiilor
Vineri, 10 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - Ministrul Economiei: Romania va produce masti, combinezoane sanitare si biocide
Ministrul Economiei: Romania va produce masti, combinezoane sanitare si biocide
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 17 Mar 2020 13:18
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anuntat ca a identificat producatori care doresc sa achizitioneze linii de asamblare pentru producerea de masti si combinezoane sanitare. In continuare, la nivelul ministerului se cauta solutii de parteneriat cu mediul de afaceri pentru productia de substante biocide.
"In urma discutiilor, am identificat producatori care doresc sa achizitioneze linii de asamblare pentru producerea de masti si combinezoane sanitare. Ne mai intereseaza productia de biocide si, in acest sens, cel mai mare producator de cosmetice a solicitat Ministerului Sanatatii o aprobare, si o va obtine repede, pentru deschiderea unei linii de productie a biocidelor. Pe masura ce aceste demersuri se vor finaliza, le vom da publicitatii. Exista o solidaritate foarte mare in randul mediului de afaceri!", a scris ministrul Economiei pe pagina sa de Facebook.
Intr-o alta postare, Virgil Popescu a precizat ca este momentul ca industria productie a materialelor esentiale sa fie repornita.
"Cred ca aceasta criza care a venit peste noi si in Europa ne-a trezit constiinta si am vazut ca e normal si firesc sa avem productie de materiale esentiale in tara noastra. Cred ca e momentul sa repornim industria esentiala in Romania. Vorbim de absolut orice, nu doar de materiale sanitare. In cateva zile vom produce masti de protectie in Romania", a subliniat oficialul.
"Lectia pe care am invatat-o in aceste zile este ca trebuie sa ne bazam pe propria noastra productie, sa nu depindem atat de mult de importuri. De saptamana viitoare sper ca putem incepe sa producem masti in Romania, iar productia de biocide si mai repede. Pentru sprijinirea celor mai afectate domenii de aceasta criza o sa incepem cu masuri graduale, iar acestea sa fie sustinute de Ministerul de Finante. Este nevoie de infuzie de capital in Romania", a mai scris Virgil Popescu pe Facebook.
 
ALLBIMCOVID-19ACADTeraSteel
COVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
Acvatot 2019
elmas 2017
ERBASU CONSTRUCT
rigips

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
AHK 2018
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014


SONDAJ de OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra
Impactul pandemiei Covid-19 pentru industria de constructii si domeniile conexe

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere