Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - MCID: Investitii de 6,6 milioane euro in cloud-ul guvernamental, din PNRR
MCID: Investitii de 6,6 milioane euro in cloud-ul guvernamental, din PNRR
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 17 Mar 2023 12:15
Romania a devenit un exemplu de urmat prin actiunile intreprinse in privinta digitalizarii, a initiat un pachet legislativ unic la nivel european, iar in ceea ce priveste cloud-ul guvernamental are investitii de peste 6,6 milioane de euro din Planul National de Redresare si Rezilienta, a declarat, joi, la conferinta "Romanian Business & Investment Roundtable", ministrul Cercetarii, Inovatiei si Digitalizarii, Sebastian Burduja, citat de Agerpres.
"Am vorbit despre transformarea digitala din aceasta tara. Impreuna, alaturi de aliatii si prietenii nostri, si sunt foarte onorat sa-l mentionez aici pe domnul Sabin Sarmas, care este presedintele Comisiei pentru digitalizare, in Parlamentul Romaniei, am demarat aceste proceduri de transformare digitala in regiune. Nu este meritul nostru, este un efort national pe care l-am intreprins. Inainte, Sabin a demarat aceste eforturi in cadrul Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei si Romania a devenit un exemplu de urmat prin actiunile intreprinse. Am initiat un pachet legislativ care este unic la nivel european si va voi da cateva exemple in acest sens. In ceea ce priveste cloud-ul guvernamental, avem investitii de peste 6,6 milioane de euro din Planul National de Redresare si Rezilienta. Acest lucru a necesitat o noua legislatie, despre cum ne vom conecta la cloud-urile comerciale, unde sunt, ce sunt datele colective, unde sunt stocate acestea, care sunt politicile in aceasta materie. Acestea sunt domenii in care Romania a demarat actiuni cu mult timp inaintea altor state", a spus Burduja.
Conform demnitarului, digitalizarea cazierului juridic a fost primita pozitiv de romani, iar in doar cateva saptamani au existat peste 50.000 de solicitari pentru eliberarea online a acestui tip de document.
"In ceea ce priveste interoperabilitatea, Sabin (Sarmas - n. r.) a vorbit despre aceste lucruri. Sunt solutii antivirus care au facut sistemele noastre vulnerabile. Exista foarte multe progrese pe care le-am intreprins. Am digitalizat toate cazierele juridice. Spre surprinderea multora, totul se poate face online si exista peste 50.000 de romani care au reusit sa aiba acces la cazierul judiciar, in cateva saptamani. Deci, acest lucru ilustreaza puterea transformarii digitale. Economia, pana la urma, se refera la competitivitate si perspectiva orientata spre viitor. Sigur ca si inteligenta artificiala joaca un rol important. Am lansat, recent, o cercetare privata academica, denumita ION, care este sprijinita si de prim-ministrul nostru, si care a fost prezentata in media internationala ca fiind primul consultant digital, bazat pe inteligenta artificiala", a afirmat Sebastian Burduja.
Cea de-a treia editie a Conferintei Romanian Business & Investment Roundtable continua, joi, cu o noua serie de dezbateri pe teme ce vizeaza perspectivele macroeconomice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
viarom
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
concelex
rigips
siniat
CDS
Acvatot 2019
konsent
ness project
MAKITA
noark
theda mar
Ubitech
EDIT-Structural
quadratum

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander