Agenda Constructiilor
Marti, 21 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - MCID: Investitii de 6,6 milioane euro in cloud-ul guvernamental, din PNRR
MCID: Investitii de 6,6 milioane euro in cloud-ul guvernamental, din PNRR
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 17 Mar 2023 12:15
Romania a devenit un exemplu de urmat prin actiunile intreprinse in privinta digitalizarii, a initiat un pachet legislativ unic la nivel european, iar in ceea ce priveste cloud-ul guvernamental are investitii de peste 6,6 milioane de euro din Planul National de Redresare si Rezilienta, a declarat, joi, la conferinta "Romanian Business & Investment Roundtable", ministrul Cercetarii, Inovatiei si Digitalizarii, Sebastian Burduja, citat de Agerpres.
"Am vorbit despre transformarea digitala din aceasta tara. Impreuna, alaturi de aliatii si prietenii nostri, si sunt foarte onorat sa-l mentionez aici pe domnul Sabin Sarmas, care este presedintele Comisiei pentru digitalizare, in Parlamentul Romaniei, am demarat aceste proceduri de transformare digitala in regiune. Nu este meritul nostru, este un efort national pe care l-am intreprins. Inainte, Sabin a demarat aceste eforturi in cadrul Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei si Romania a devenit un exemplu de urmat prin actiunile intreprinse. Am initiat un pachet legislativ care este unic la nivel european si va voi da cateva exemple in acest sens. In ceea ce priveste cloud-ul guvernamental, avem investitii de peste 6,6 milioane de euro din Planul National de Redresare si Rezilienta. Acest lucru a necesitat o noua legislatie, despre cum ne vom conecta la cloud-urile comerciale, unde sunt, ce sunt datele colective, unde sunt stocate acestea, care sunt politicile in aceasta materie. Acestea sunt domenii in care Romania a demarat actiuni cu mult timp inaintea altor state", a spus Burduja.
Conform demnitarului, digitalizarea cazierului juridic a fost primita pozitiv de romani, iar in doar cateva saptamani au existat peste 50.000 de solicitari pentru eliberarea online a acestui tip de document.
"In ceea ce priveste interoperabilitatea, Sabin (Sarmas - n. r.) a vorbit despre aceste lucruri. Sunt solutii antivirus care au facut sistemele noastre vulnerabile. Exista foarte multe progrese pe care le-am intreprins. Am digitalizat toate cazierele juridice. Spre surprinderea multora, totul se poate face online si exista peste 50.000 de romani care au reusit sa aiba acces la cazierul judiciar, in cateva saptamani. Deci, acest lucru ilustreaza puterea transformarii digitale. Economia, pana la urma, se refera la competitivitate si perspectiva orientata spre viitor. Sigur ca si inteligenta artificiala joaca un rol important. Am lansat, recent, o cercetare privata academica, denumita ION, care este sprijinita si de prim-ministrul nostru, si care a fost prezentata in media internationala ca fiind primul consultant digital, bazat pe inteligenta artificiala", a afirmat Sebastian Burduja.
Cea de-a treia editie a Conferintei Romanian Business & Investment Roundtable continua, joi, cu o noua serie de dezbateri pe teme ce vizeaza perspectivele macroeconomice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTman and machineVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CELCO 2020
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
BMI_Icopal
strabag nivel 1
hilti
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
MAKITA
theda mar
viarom
leviatan
rigips
CDS
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023