Agenda Constructiilor
Luni, 13 Iulie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - MLPDA: Fonduri de 190 milioane de lei pentru plata facturilor de lucrari
MLPDA: Fonduri de 190 milioane de lei pentru plata facturilor de lucrari
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 14 Mai 2020 18:05
Ministrul lucrarilor publice, dezvoltarii si administratiei, Ion Stefan, a semnat plata a 293 de obiective de investitii ce au fost realizate in mai multe localitati din Romania.
Astfel, peste 190 de milioane de lei au fost directionate catre plata facturilor firmelor care au executat lucrari conform conditiilor contractuale.
“Ramanem proactivi in toata acesta perioada si continuam sa sustinem investitiile locale. Comunitatile trebuie sa beneficieze de proiecte de investitii, iar datoria noastra este sa ne onoram angajamentele fata de cei care au muncit corect si au predat lucrarile conform termenelor si conditiilor contractuale. Am spus inca de la preluarea mandatului meu la Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei ca voi achita facturile si voi debloca criza platilor restante si asa am si facut. Am sustinut, in acelasi timp, ca voi semna aceste plati in urma unor verificari riguroase pentru ca banii de la bugetul ministerului sa ajunga la cei care au executat lucrarile conform contractelor si am facut si acest lucru, asa cum am promis. Iata ca, astazi, mai bine de 190 de milioane de lei au fost achitate pentru aproape 300 de proiecte executate. Aceste lucruri, insa, in conditiile in care traversam o perioada foarte dificila din cauza crizei in sanatate care s-a reflectat intr-o criza economica la nivelul intregii lumi. Ne onoram angajamentele, dar, asa cum am mai spus, aceste actiuni au ca scop sprijinirea firmelor pentru a putea supravietui in ciuda situatiei fara precedent in care ne aflam. Beneficiarilor din intreaga tara le transmit ca pot continua lucrarile, in regim de protectie anti-COVID, cu maxima seriozitate, pentru ca MLPDA dispune de fonduri pentru a face platile”, a declarat Ion Stefan, ministrul lucrarilor publice, dezvoltarii si administratiei.
De la inceputul anului 2020, au fost efectuate plati in valoare de aproape 2 miliarde de lei pentru proiecte derulate pe PNDL 1 si PNDL 2 in localitati din intreaga tara. Astazi, au fost achitate solicitarile la plata depuse de UAT-uri pana la data de 10 aprilie, dupa ce au fost verificate de ISC si Corpul de Control.
 
AUTODESKCOVID-19ALLBIMVideoConfAC-iulTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
rigips
ERBASU CONSTRUCT
elmas 2017
strabag nivel 1
Acvatot 2019

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere