Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Actualitatea interna - Nicolae Ciuca: Bugetul pentru investitii va depasi 110 miliarde lei, in 2023
Nicolae Ciuca: Bugetul pentru investitii va depasi 110 miliarde lei, in 2023
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 06 Dec 2022 12:08
Premierul Nicolae Ciuca anunta ca in 2023 bugetul alocat investitiilor va creste semnificativ, urmand sa fie de peste 110 miliarde de lei, fata de aproape 90 de miliarde de lei in acest an.
"Anul viitor vom avea o crestere semnificativa a bugetului alocat investitiilor: 7,2%, reprezentand peste 110 miliarde de lei. Si anul acesta, am alocat cea mai mare suma din ultimii 32 de ani pentru investitii, aproape 90 de miliarde de lei. Masurile bune luate de Guvern se vad in cresterea economica a Romaniei, dar si in cresterea investitiilor straine directe, care au fost peste 9 miliarde de euro in 2022. Investitiile inseamna, pe langa dezvoltare si modernizare in toate sistemele cheie, si crearea de noi locuri de munca. In contexte economice dificile, precum cel prin care trecem, investitiile sunt cea mai buna solutie pentru a le asigura cetatenilor un trai decent, mai multe oportunitati si cresterea veniturilor", a scris premierul, luni, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.
 
Paolo Gentiloni, CE: "Vom avea o recesiune la iarna"
Europa va intra in recesiune la iarna iar revenirea pe crestere nu se va intampla inainte de primavara anului urmator, a declarat luni comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, informeaza Reuters.
"Vom avea o recesiune in aceasta iarna", le-a spus Gentiloni jurnalistilor la sosirea la reuniunea Eurogrupului care are loc la Bruxelles.
Europa se confrunta cu cea mai grava criza energetica din ultimii 50 de ani in contextul in care Rusia a redus livrarile de gaze ca reactie la sanctiunile impuse de Occident Moscovei pentru invadarea Ucrainei. Explozia inflatiei a intensificat o criza a costului vietii, aducand economiile europene in pragul recesiunii.
Conform celor mai recente date publicate luna trecuta de Eurostat, economia zonei euro a incetinit semnificativ in trimestrul al treilea, cand a inregistrat un avans de doar 0,2% comparativ cu trimestrul precedent, dupa o crestere de 0,8% in trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru. Analistii sunt de parere ca principalul motiv al incetinirii economiei sunt preturile mari la energie si multi prognozeaza ca economia zonei euro va intra in recesiune la finalul anului si in primele luni ale anului urmator.
Produsul Intern Brut al UE a inregistrat o crestere de 0,2% in trimestrul al treilea fata de trimestrul precedent, tarile membre cu cel mai puternic avans fiind Romania si Cipru, ambele cu o crestere de 1,3%. In ritm anual, Produsul Intern Brut in Uniunea Europeana a crescut cu 2,4%. In acest caz, tarile membre cu cele mai puternice cresteri sunt: Cipru (5,4%), Portugalia (4,9%) si Romania (4,7%).
Paolo Gentiloni a mai spus luni ca mai sunt necesare cateva luni de discutii pentru reformarea regulilor bugetare ale UE, in ideea de a da o marja de manevra mai mare statelor membre in ceea ce priveste investitiile.
Modernizarea Patului de stabilitate si crestere este pe agenda reuniunii ministrilor de Finante din cele 27 de state membre UE, care se desfasoara luni si marti la Bruxelles.
"Vom avea o prima discutie dar stim ca avem puncte diferite de vedere si vom avea nevoie de mai multe luni pentru a gasi un consens", a declarat Paolo Gentiloni.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
MESENBURGTERAPLASTman and machineVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A ap─ârut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
strabag nivel 1
BMI_Icopal
viarom
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
BALTIC
leviatan
hilti
Acvatot 2019
CELCO 2020
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023