Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Actualitatea interna - NOU! A aparut revista Agenda Constructiilor - editia mai-iunie 2015
NOU! A aparut revista Agenda Constructiilor - editia mai-iunie 2015
Actualitatea interna Publicat de AG&F 22 Iun 2015 18:03
A aparut editia mai-iunie a revistei Agenda Constructiilor, care cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale de constructii si instalatii, avand ca tema centrala analiza pietelor de ciment,  aditivi, betoane si agregate, elemente de zidarie si sisteme geotehnice. De asemenea, la aceeasi rubrica sunt reflectate informatii care contureaza perspectivele unor segmente specifice pe termen scurt, mediu si lung, fiind prezentate date ce contureaza situatia actuala si estimari cu privire la diverse sectoare, precum: productia si comercializarea de ciment, betoane si agregate, elemente prefabricate din beton, pavele si borduri din beton, caramida si BCA, respectiv executia de lucrari geotehnice si de fundatii, foraje etc., cuprinzand inclusiv cele mai recente date referitoare la diverse aspecte, generale sau particulare, care pot sa contribuie la cresterea ori la stabilizarea livrarilor sau a volumului de lucrari. Toate acestea sunt sustinute de opiniile a 22 manageri ai firmelor specializate in domeniile analizate – si nu numai. In acelasi timp, subiectul proiectelor derulate pe plan national este analizat in paginile publicatiei, cu accent asupra dinamicii lucrarilor, noi obiective fiind propuse de investitorii publici si privati. Ca noutate, se distinge rubrica EURO-Constructii, dedicata celei de-a patra editii a Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii, precum si galei premiilor cu acelasi nume. Sumarul revistei – conceputa intr-o structura bilingva (romana si engleza) si integrata cu publicatia Fereastra – abordeaza, printre altele, diverse teme de actualitate.
Astfel, rubrica de analiza evidentiaza, prin prisma mai multor indicatori macroeconomici relevanti, perspectivele pe termen scurt, mediu si lung ale segmentelor specifice pietei produselor pe baza de ciment, unde se preconizeaza evolutii de peste 5% pentru acest an, un alt subiect fiind cel legat de sectorul materialelor pentru zidarie, in cadrul caruia, dimpotriva, managerii firmelor specializate se asteapta la avansuri minore, de pana la 5% in acest an. In schimb, dupa o contractie de aproape 20% in domeniul lucrarilor geotehnice si de fundatii, consemnata la nivelul lui 2014 si dupa ce Consiliul Concurentei a amendat mai multe companii pentru practici anticoncurentiale, ceea ce a determinat, printre altele, depunerea unei cereri de insolventa de catre societatea Dafora, pentru acest sector de activitate se ia in considerare cel mult un reviriment usor.
Lucrarile si gala premiilor EURO-Constructii 2015, prezentate in 29 de pagini
Rubrica permanenta, dedicata firmelor implicate in productia si furnizarea de sisteme pentru constructii, abordeaza cu precadere evolutia domeniului in ansamblul sau, din perspectiva faptului ca vanzarile de materiale pentru constructii din Romania s-au inscris pe un trend de crestere in primele trei luni a.c., in contextul unei evolutii cu 12,5% a volumului lucrarilor, in acelasi interval. Totodata, sectiunea de antreprenori si dezvoltatori indica, in patru pagini, faptul ca, desi in domeniul infrastructurii revirimentul se lasa inca asteptat, industria de profil a inregistrat, in ianuarie-martie 2015, prima evolutie semnificativa post-recesiune, confirmata inclusiv de rezultatele financiare ale firmelor din bransa. La randul sau, rubrica Info-Santiere include cele mai noi aspecte legate de proiectele importante lansate recent  de investitorii publici sau privati. Articolul reflecta, cu precadere, reluarea din intervalul mai-iunie a.c. a unor mari proiecte, finantate din fonduri publice, insa nu sunt neglijate nici cele derulate de investitorii privati, astfel incat, in cadrul a sase pagini, sunt prezentate principalele contracte specifice, precum si investitiile actuale si cele ce vor fi derulate pe termen scurt si mediu pentru dezvoltarea unor obiective din toata tara. Totodata, rubrica de produse si tehnologii reitereaza in patru pagini, pe de-o parte noutati legate de solutiile moderne de aditivare a betonului,  iar pe de alta parte eforturile de cercetare-dezvoltare, incununate de succes, ale unor companii precum Bergerat Monnoyeur, Vitrarom si Saint-Gobain Rigips Romania. La sectiunea EURO-Constructii sunt reliefate, in trei pagini, principalele aspecte relevate cu prilejul derularii lucrarilor conferintei, iar in alte 26 de pagini se contureaza modul in care au fost acordate trofeele si premiile de excelenta – Award of Excellence, respectiv elementele notabile legate de activitatea unor companii ce au primit distinctii, cum ar fi: Carpatcement, Trakya Cam, Skanska, Trane Romania, Rockwool, Asahi Glass Corporation (AGC), Octagon Contracting & Engineering, Hilti si Saint-Gobain Rigips. In fine, dar nu in ultimul rand, rubrica de corporatii, dedicata marilor grupuri multinationale din industria de constructii, descrie modul in care piata este influentata de deciziile unor companii semnificative, care si-au propus o dezvoltare extensiva a afacerilor, in contextul economic actual. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
theda mar
strabag nivel 1
MAKITA
rigips
quadratum
CDS
ness project
siniat
leviatan
viarom
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
noark
concelex
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander