Agenda Constructiilor
Marti, 11 August 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - OAR cere pastrarea activa si functionala a corpului de profesionisti din constructii
OAR cere pastrarea activa si functionala a corpului de profesionisti din constructii
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 30 Mar 2020 07:42
Ordinul Arhitectilor din Romania a inaintat institutiilor abilitate ale statului o adresa ce contine o serie de puncte de vedere pe tema OUG 29 si 30 din 18.03.2020, solicitand sprijinul privind adaptarea acestor acte normative in vigoare pentru a asigura conditii similare si echitabile pentru profesionistii din domeniul constructiilor, indiferent de forma de organizare.
Consideram ca pentru a relansa rapid activitatea economica in domeniul constructiilor dupa ridicarea starii de urgenta, activitate profund afectata de restrictionarea intregului lant de participanti la proces, si avand in vedere modul de functionare, organizare si gestiune al activitatii de proiectare, asistenta tehnica si consultanta de constructii din Romania, este esentiala pastrarea activa si functionala a intregului corp de profesionisti din acest domeniu.
Astfel, apreciem ca, pentru a avea un corp functional de profesionisti in domeniile arhitecturii, urbanismului, ingineriei pentru constructii si specialitatilor conexe (peisagistica, topografie, geologie, mediu, trafic s.a.m.d.), este fundamental ca Guvernul Romaniei sa asigure universalitatea masurilor de protectie sociala, dar mai cu seama sa favorizeze continuarea activitatii economice prin accesul la masurile economice si bugetar-fiscale stabilite prin ordonantele sus-mentionate.
In plus, pledam pentru implementarea cu succes a digitalizarii integrale a serviciilor prestate pe parcursul intregului proces de avizare - autorizare a construirii si ne dorim ca autoritatile publice implicate sa gestioneze la randul lor implementarea fluxurilor digitale aferente receptarii documentatiilor. Aceasta digitalizare ar permite pregatirea neintrerupta de proiecte publice si private, chiar si in perioada starii de urgenta, astfel incat activitatea de dezvoltare a mediului construit sa fie cat mai putin afectata. Este de notorietate ca amplificarea investitiilor publice va fi un motor puternic de relansare a economiei, dar si aceste investitii au nevoie de proiectare judicioasa si competenta, pentru o buna cheltuire a banului public.
Adresa completa, inaintata de OAR catre Guvernul Romaniei, Ministerul Finantelor publice, Ministerul economiei, energiei si mediului de afaceri, Ministerul muncii si protectiei sociale si Ministerul lucrarilor publice, dezvoltarii si administratiei este disponibila aici.
 
Adresa a fost elaborata de Presedintele OAR, arh. Alexandru Gavozdea, in urma consultarii inginerilor proiectanti de structuri pentru constructii si a inginerilor proiectanti de instalatii pentru constructii, reprezentati de AICPS si AIIR, si intruneste adeziunea si sustinerea acestora. 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19allbimAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
hilti
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere