Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - REVEAL: Mai mult de 50% dintre romani cred ca vor folosi mai putin cash in 2021
REVEAL: Mai mult de 50% dintre romani cred ca vor folosi mai putin cash in 2021
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 26 Ian 2021 12:06
In ultimul an, oamenii si-au schimbat foarte mult obiceiurile, de la cele de consum la interactiuni pana la modalitati de plata. Pentru a limita raspandirea noului coronavirus, este recomandata evitarea folosirii banilor in numerar atunci cand oamenii efectueaza plati. Multe locatii incurajeaza aceasta practica, iar plata cu cardul este de preferat. In acest context, Reveal Marketing Research a derulat un studiu despre obiceiurile de plata ale romanilor din urmatorul an: In ce masura vor folosi banii cash si care este perceptia lor despre raspandirea virusului prin intermediul banilor? Afla rezultatele din randurile urmatoare!
Banii cash si raspandirea noului coronavirus. Ce cred romanii?
1 din 2 romani crede ca banii cash nu contribuie deloc la raspandirea noului coronavirus. In schimb, 29% dintre respondenti declara contrariul - ei sunt siguri ca banii cash pot raspandi virusul. Cei care sunt pasivi in legatura cu acest subiect reprezinta 21% dintre respondenti.
Cei care cred ca virusul se poate transmite prin cash sunt cei mai tineri dintre respondenti - milenialii fara partener - 36% . La polul opus se afla 63% dintre tinerii profesionisti, urmati de peste jumatate dintre maturii fara partener (55%) - aceste segmente afirma ca folosirea banilor in numerar nu contribuie deloc la raspandirea virusului. Similar, aproximativ jumatate dintre familiile moderne (49%) si jumatate dintre cele traditionale (51%) nu se asteapta deloc ca banii sa influenteze in vreun fel transmiterea noului coronavirus.
La nivelul intregului esantion, 21% dintre romani nu exprima nicio parere pe acest subiect. Segmentele pasive in aceasta privinta sunt seniorii pensionari - 32% dintre acestia nu sunt siguri daca banii raspandesc virusul, la fel si 22% dintre familiile moderne.
Vor folosi mai mult cardul pentru cumparaturi?
Potrivit Reveal Marketing Research, mai mult de jumatate dintre romani (55%) declara ca in urmatorul an vor folosi din ce in ce mai putini bani cash - in special maturii educati si cei fara partener. 67% dintre maturii fara partener si 63% dintre familiile moderne afirma ca in 2021 vor face mai putine plati in numerar. Inclusiv 62% dintre seniorii pensionari sunt de aceeasi parere. In schimb, o treime dintre romani (33%) crede ca va folosi la fel de multi bani cash si in urmatorul an. Familiile traditionale si tinerii profesionisti sunt la egalitate (aproximativ 40% ambele segmente) in ceea ce priveste obieceiurile de plata - ei vor folosi la fel de multi bani in numerar. Doar 2% dintre respondenti spun ca vor utiliza in mai mare masura cash-ul anul acesta, iar 10% au selectat raspunsul „nu stiu”, intrebati despre obiceiurile lor de plata din anul urmator.
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CDS
EDIT-Structural
ness project
Acvatot 2019
quadratum
strabag nivel 1
rigips
ERBASU CONSTRUCT
concelex
CONCEPT STRUCTURE
noark
siniat
theda mar
Ubitech
viarom
MAKITA

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander