Agenda Constructiilor
Luni, 25 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Actualitatea interna - L. ORBAN: Valorile contractelor publice vor fi indexate in acord cu cresterile de preturi
L. ORBAN: Valorile contractelor publice vor fi indexate in acord cu cresterile de preturi
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 14 Iul 2021 13:30
Coalitia de guvernare a decis imbunatatirea legislatiei in contextul cresterii preturilor la materialele de constructii, astfel incat valoarea contractului sa fie actualizata in functie de aceste cresteri, a anuntat, presedintele PNL, Ludovic Orban.
"Am discutat un subiect foarte important si trebuie mentionat pentru ca trebuie sa stie autoritatile locale, constructorii. Stiti foarte bine ca, nu numai in Romania, in Europa ne confruntam cu un val de crestere a pretului materialelor de constructii si am luat decizia sa imbunatatim legislatia astfel incat sa permitem actualizarea valorii contractului in functie de cresterile efective ale pretului materialelor de constructii", a declarat Ludovic Orban, dupa sedinta coalitiei care a avut loc la Guvern luni, 12 iulie.
Oficialul a precizat ca s-a format un grup de lucru in acest sens si in doua-trei saptamani va fi pregatita o modificare a legislatiei.
"Este vorba de modalitatea de indexare a valorii contractelor ca urmare a cresterii pretului la materialele de constructie si aici este vorba de niste cresteri fara precedent atat la fier beton, la lemn, la cupru, la agregate, balast si toate celelalte materiale de constructii pentru ca altfel exista riscul ca foarte multi constructori sa nu poata sa-si finalizeze obiectivele de investitii fara un mecanism corect de indexare a valorii contractelor", a mai spus liderul PNL.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021AUTODESKjungheinrichALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
In curand editia
OCTOMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
leviatan
hilti
strabag nivel 1
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
cv water 2021
Acvatot 2019
CELCO 2020
rigips
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
bienala
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere