Agenda Constructiilor
Joi, 22 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ANAP: Achizitiile publice, materie obligatorie in cadrul programelor de masterat?
ANAP: Achizitiile publice, materie obligatorie in cadrul programelor de masterat?
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 07 Sep 2020 08:15
Presedintele Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP), domnul Eugen Cojoaca, a avut marti, 1 septembrie 2020, o intalnire online cu reprezentantii Bancii Mondiale si cu cei ai Institutului National de Administratie (INA). Cu acest prilej au fost discutate aspecte legate de urmatorii pasi cu privire la profesionalizarea si crearea unui cadru de competente pentru personalul implicat in domeniul achizitiilor publice.
Reamintim faptul ca ANAP a incheiat un acord de servicii de asistenta tehnica cu Banca Mondiala, care are ca obiectiv principal evaluarea sistemului de achizitii publice si totodata continuarea sprijinului in implementarea Strategiei nationale in domeniul achizitiilor publice, prin crearea unui cadru de competente.
Domnul presedinte Cojoaca a deschis discutiile prezentand viziunea ANAP cu privire la profesionalizarea personalului implicat in domeniul achizitiilor publice din Romania.
De asemenea, Dl. Cojoaca a mentionat faptul ca s-a ajuns la un acord cu INA cu privire la pasii de urmat pentru implementarea cu succes a programelor de formare profesionala. Mai exact, pentru a raspunde nevoilor tuturor categoriilor de autoritati contractante, indiferent de dimensiunea acestora, ANAP are in vedere elaborarea programului de formare pe niveluri diferite, respectiv gradul incepator, mediu si avansat. Mai mult, dezideratul ANAP este ca programul de instruire dedicat personalului sa se desfasoare exclusiv online, urmand ca site-ul institutiei sa includa un link catre platforma INA de formare electronica.
In contextul celor precizate mai sus, precizam ca institutia noastra intentioneaza sa abordeze mediul academic in vederea includerii achizitiilor publice ca materie obligatorie in cadrul programelor de masterat relevante.
“ANAP doreste sa asigure materiale de instruire profesionala adecvate in materie de achizitii publice, in conformitate cu cele mai bune practici internationale, astfel incat sa putem elimina o mare parte din lacunele de cunostinte. De asemenea, o atentie deosebita trebuie acordata modului de abordare a practicii in procesul de invatare. Dorim sa oferim cursantilor nostri o experienta bazata mai mult pe latura practica, si nu pe sistem clasic care de obicei implica mai mult predarea de teorii. Altfel spus, vom pune la dispozitia viitorilor cursanti modele caiete de sarcini, referate de necesitate, etc..”, a declarat domnul presedinte Cojoaca.
Toate detaliile si informatiile despre acest proiect le puteti gasi pe site-ul Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice, sectiunea Proiecte UE / Proiect SIPOCA 625.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octAUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
rigips
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere