Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - CEC Bank are plafon de garantare de 1 miliard de lei pentru credite prin IMM Invest
CEC Bank are plafon de garantare de 1 miliard de lei pentru credite prin IMM Invest
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 19 Apr 2021 08:11
CEC Bank, institutia financiara cu cea mai lunga traditie si cea mai extinsa retea teritoriala din Romania, acorda si in anul 2021 credite prin programul IMM Invest, avand alocat un plafon de garantare de circa 1 miliard de lei.
”Cu un portofoliu de credite de circa 22 de miliarde de lei la sfarsitul lui 2020, CEC Bank este unul dintre principalii finantatori din economia Romaniei. In toata perioada pandemiei, nu am oprit niciun moment creditarea. Am finantat in continuare companiile, chiar si cele din domeniile afectate, atata vreme cat business-ul avea fundamente sanatoase si era afectat de evolutii conjuncturale. Programul IMM Invest este o gura de aer pentru antreprenori, prin garantiile de stat care faciliteaza accesul la creditare si dobanzile accesibile”, a declarat Bogdan Neacsu, presedinte - director general al CEC Bank.
Programul IMM Invest faciliteaza accesul la finantare al afacerilor mici si mijlocii prin dobanzi mai reduse decat cele de pe piata, garantii de stat si subventii care acopera costurile cu dobanzile din primele opt luni si comisioanele de risc si de garantare, datorate FNGCIMM. Vezi aici detalii despre cum poti accesa finantari IMM Invest in 2021.
Peste 1.700 de antreprenori au accesat fondurile IMM Invest anul trecut prin intermediul CEC Bank. Circa 85% dintre beneficiari au apelat la CEC Bank pentru finantarea activitatii curente, iar diferenta de 15% pentru investitii. Valoarea medie a creditelor acordate in cadrul programului a fost de 670.000 lei. Cea mai mare finantare a fost un credit de investitii de 8,5 milioane de lei pentru o companie din domeniul constructiilor metalice.
Industria, constructiile si comertul s-au aflat in topul domeniilor care au atras cele mai mari finantari IMM Invest prin CEC Bank, in 2020.
Fluxul pentru acordarea acestor finantari este cel stabilit prin normele de aplicare pentru programul IMM Invest si presupun analiza si aprobarea solicitarii atat la nivelul bancii finantatoare, cat si la nivelul FNGCIMM. Consilierii CEC Bank sunt pregatiti sa ofere tot sprijinul clientilor bancii care se inscriu in acest program si aleg CEC Bank ca partener financiar. 
Anul acesta, prin modificarile aduse programului IMM Invest, au fost extinse categoriile de beneficiari eligibili. De acum, inclusiv profesiile liberale, PFA-urile, intreprinderile familiale sau cei care activeaza in domeniul agriculturii pot aplica pentru finantare.
Prin programul IMM Invest pot fi obtinute atat finantari pentru activitatea curenta, cat si credite pentru investitii. Beneficiarii pot cumula finantari garantate de stat in limita plafonului de 10 milioane de lei, in cazul creditelor pentru investitii si pana la 5 milioane lei pentru capital de lucru. 
Pentru 2021, la nivel national, plafonul total al garantiilor ce pot fi acordate prin programul IMM Invest este in valoare de 15 miliarde lei, din care 1 miliard lei este alocat programului Agro IMM Invest.
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
CDS
leviatan
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
noark
SIGM
SSAB
viarom
rigips
MAKITA
strabag nivel 1
BogArt
Arduro
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
ness project
theda mar
EDIT-Structural
concelex
siniat
konsent

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander